It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: AIK

 
Bildat: 1891
Arena: Hovet (kapacitet: 8 094)
Placering ifjol: 3:e plats - (Slutspelserien 4:e plats)
Publiksnitt (grundserien): 4 304 åskådare (2:a)
 
 
Målvakter:
Johannes Jönsson
Erik Källgren
Linus Lundin
 
Kommentar:
Här har AIK något som man har längtat efter - inte illa ment mot föregående målvakter i klubben. Men Johannes Jönsson är det som gör att Solna-laget kommer vara ett topplag och sen med unge Källgren som backup som kan spika igen. Nej, här behöver inte fansen vara oroliga.
 
Backar:
David Berg
Ludvig Claesson
Alexander Deilert
Simon Fernholm
Andreas Hjelm
Johan Larsson
Filip Windlert
 
Kommentar:
Backsidan ser rutinerat ut med som Hjelm, Deilert, Larsson och Fernholm som lär vara dom som styr försvaret. Inget mycket att orda om egentligen med att det finns en trygg backsida att luta sig tillbaka mot. 
 
Forwards:
Éric Castonguay
Jacob Dahlström
Mathias From
Jesper Frödén
Anton Holm
Max Lindholm
Sam Marklund
Daniel Muzito Bagenda
Oscar Nord
Garry Nunn
Christian Sandberg
Fredric Weigel
 
Kommentar:
Här finns det otrolig offensiv spets och nog den allra bästa offensiven i den här serien utan tvekan. Viktig förlänging med Castonguay plus värvingarna av Dahlström och Weigel gör att det kommer rassla in mål för dom svartgula i vinter. 
 
Tränare:
Tomas Mitell - huvudtränare
Jeff Jakobs - ass. tränare
Peter Nylander - ass. tränare
 
Placering: 1:a

Kommentar:
Här är seriesegraren tror jag - mycket kan hända längs vägen, men en målvakt som kan vinna matcher, trygg backsida och den bästa offensiven i serien gör att man kommer plocka hem HockeyAllsvenskan 18/19. Finns många lag uppe i toppen som kommer slåss helt klart - men det går inte sticka under stolen att här finns kvalité. Det blir en underhållande och rolig säsong för Solnalaget. 
 
 
1. AIK
2.
------------------------
4.
5.
6.
7.
8.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.
14. 

Ranking - HockeyAllsvenskan: Leksands IF

Inför denna säsong av HockeyAllsvenskan som bara är 22 dagar bort ska jag göra en mer utförlig ranking av lagen. Sen kommer jag att lägga en kommentar lagdel för lagdel  - för att sen placera vart jag tror laget hamnar.
 
Och först ut är ett mycket klassiskt lag med många fans runtom i landet och det är...
 
 
 
Bildat: 1938
Arena: Tegera Arena (kapacitet: 7 650)
Placering ifjol: 2:a plats - HA-final (förlust mot Timrå), PO (vinst mot Oskarshamn), Direktkval till SHL (förlust mot Mora)
Publiksnitt (grundserien): 5140 åskådare (1:a)
 
 
Målvakter:
Jonas Arntzen
Axel Brage
 
Kommentar:  Well, detta är Leksands svagaste lagdel - men jag vet vad Axel Brage besitter för kvalitéer. Han har erfarenhet både från SHL och HockeyAllsvenskan - dock lyckats bättre i senaste sejouren i HA när han spelade för Vita Hästen. Arntzen gjorde helt okej ifjol när han var backup för Williamsson. Har svårt att se Brage kan vara den där målvakten som bär laget till en HA-final. 
 
Backar:
Axel Bergkvist
Daniel Gunnarsson
Filip Johansson
Mattias Karlsson
Mattias Nilsson
Lucas Nordsäter
Ben O'Connor
Calle Själin
 
Kommentar: Finns mycket rutin i Daniel Gunnarsson och Mattias Karlsson som får dra det tunga lasset i försvaret. Sen vet man inte hur bra nyförvärvet Ben O'Connor är. Kan inte säga att den här backbesättningen skrämmer mig - Calle Själin är en talang som kan få ett riktigt genombrott i år. 
 
Forwards:
Erik Aterius
Wilde Bröms
Dennis Finn-Olsson
Tobias Forsberg
Tor Immo
Marcus Karlberg
Anton Karlsson
Martin Karlsson
Jon Knuts
Oskar Lang
Jesper Ollas
Thomas Valkvae-Olsen
Linus Persson
Johan Porsberger
Mattias Ritola
David Rundqvist
 
Kommentar: Märks att Leksand lagt mycket krut på att värva en offensiv kraft i form av skytteligavinnaren i HA ifjol (Tor Immo) samt David Rundqvist, Thomas Valkvae-Olsen. Fått behålla Mattias Ritola, Johan Porsberger, Jesper Ollas och Jon Knuts som är mycket viktiga pjäser i Dala-laget. Om inte målvaktsspelet bär hela vägen till en HA-final så kan den här offensiven mycket väl göra det. 
 
Tränare:
Leif Carlsson - huvudtränare
Jens Nielsen - ass. tränare
 
Placering: 3
 
Kommentar: Här tror jag målvaktsspelet gör att man kommer falla på mållinjen till en Hockeyallsvensk final. Men kan Brage och deras offensiv glänsa hela säsongen kan dom mycket väl ta sig dit. Även om dom skulle falla ner under säsongen finns en otrolig stryka att ta sig till en topp 3-placering. 
 
1.
2.
------------------------
3. Leksand
4.
5.
6.
7.
8.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.
14. 
 
Visa fler inlägg