KRÖNIKA: ''En blixt från en klar himmel''

 
 
Ni som har vart och rullat på nätet under helgen fick sig en chock (bland TAIF-supportrar) när Tingsryd beslutade på lördagseftermiddagen sparka Magnus Sundquist - med sex matcher kvar.
 
Det är just det som etsar sig fast i mitt huvud - det är sex matcher återstående av säsongen (eller mer) - beroende på vart Tingsryd kommer hamna. Markus Åkerblom är mannen som ska rädda laget för att undvika negativt kval. 
 
Nedåtgående trend efter jul och ha in en ny röst är två saker som gjort att man kommit fram till det här beslutet från föreningen. 
 
Men om man ser på spelarbudgeten så har den sjunkit och år 1 var magisk och år 2 var kanon - nu väljer man att ta beslutet när det börja kärva i Sundquists maskineri. Han kan verkligen inte trolla med knäna och leverera topp-prestationer år ut och år in. 
 
För att det skulle vart möjligt hade han behövt dom där 1-2 (kanske 3) miljonerna till för att vara ett slagkraftigt lag. 
 
Som Magnus sa i en intervju till SR Kronoberg efter beskedet:
''– Det kom som en blixt från klar himmel kan jag säga. Ingen aning, ingen förvarning, inga indikationer.''
 
Och det var det sannerligen - när en sån person som är så engagerad och har en sån passion samt hjärta för föreningen som säger mycket kloka ord inför o efter matcher - varför då göra så här?
 
Den värsta av besvikelsen har väl lagt sig - men jag kan bara inte förstå, tyvärr. Kanske har det dykt upp något längs vägen som vi supportrar inte fått reda på - jag önska man kunde vart mer öppna och sagt varför man gjorde som man gjorde. 
 
Det är på sättet man gör det - med SEX matcher kvar. Av allt att döma ni som läst nu förstår att jag anser det var fel att sparka Magnus Sundquist. 
 
Tränarvalet var inte så att jag hoppa och jublade o gjorde volter över det valet.

Markus Åkerblom - all respekt till han, men vad ska han lyckas lösa på så här kort tid?
 
Han kan omöjligt få sitt egna spelsätt att fungera för att rädda kvar laget - det är alldeles för kort tid för det tror jag. Fick inte vara kvar i Björklöven och nu denna säsong inte i Leksand - han kanske funka här, men oddsen är helt klart emot herr Åkerblom kan vi konstatera. 
 
Många supportrar har gått bananas såklart - vissa väljer att inte supporta dom resten av säsongen som är kvar p.g.a den här händelsen. Visst, vill ni inte gå - fine, jag kommer stå upp för laget såklart och vara på ståplats, klappa, sjunga (kanske dansa lite också) grönvita laget till en seger på onsdag.
 
Dom behöver oss mer än någonsin - med tanke på hur tabellpositionen ser ut. Det är så lite kvar och otroligt tajt att jag hoppas det svänger över till Tingsryds fördel när vi avslutar HockeyAllsvenskan 17/18.
 
---------------------------------------
 
Till sist vill jag tacka dig, Magnus Sundquist för den otroliga resa du har gjort med Tingsryds AIF. Något som jag aldrig hade kunnat drömma om - Tingsryd finns verkligen med på kartan.
 
Jag är så ledsen, glad och tacksam när man tänker på alla minnen från första året du coachade TAIF. Sen har det fortsatt och lite plötsligt tog det nu slut, men jag och många med mig är glada över att få lära känna dig.
 
Det lag som kommer få dig här i Sverige eller vart det nu än bär hän - så kommer dom kommer få en grym, klok och jordnära coach.
 
Sista orden blir att du är den bästa tränaren i Tingsryd så länge som jag följt laget.
 
TACK FÖR ALLT, MAGNUS!
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | | 2 kommentarer |

J18: Förlust igen mot Karlskrona - dramat fortsätter

 
 
J18 hade i eftermiddag chansen i matchen mot Karlskrona mer eller mindre säkra spel i J18 Elit Södra kommande säsong.
 
Och man åkte på stor torsk på hemmaplan med 0-8 - så det var chans till revansch på det planet. Men det var hemmalaget som drog ifrån till en 2-0 ledning efter första perioden.
 
I mittenperioden så avgjordes det hela när Karlskrona gjorde både 3-0, 4-0 och 5-0 inom loppet av 70 sekunder. Tingsryd skulle sedan släppa in ytterligare ett mål i tredje akten och förlusten innebär att allt kommer avgöras i den sista omgången. 
 
Det innebär att det tajtar till sig kring 4, 5 och 6:e platsen. Karlskrona har dock bara en match kvar medans Tingsryd och Oskarshamn har två kvar att spela - men såklart en viktig seger för KHK idag såklart. 
 
Så här se tabellen ut inför dom avslutande två omgångarna:
 
1 Växjö Lakers HC 10 9 0 1 54:19 (35) 27 0 0 0 0

2 IF Malmö Redhawks 10 6 2 2 32:17 (15) 22 1 0 1 0
3 Borås HC 11 7 0 4 33:25 (8) 21 0 0 0 0
4 Karlskrona HK 11 5 0 6 40:30 (10) 15 0 0 0 0
5 Tingsryds AIF 10 4 1 5 16:33 (-17) 13 0 1 0 0

6 IK Oskarshamn 10 3 1 6 31:32 (-1) 10 0 0 0 1
7 Skövde IK 10 0 0 10 12:62 (-50) 0 0 0 0 0
 
Sista två omgångarna: 
Juniorextra, Tingsryds AIF | | Kommentera |

J20: Seger mot Skövde - slåss om seriesegern

 
Tingsryd tog sig an nästjumbon Skövde igår eftermiddag i Nelson Garden Arena. 
 
Robin Wernström-Palmqvist gav hemmalaget ledningen efter 15 minuter in i första perioden. Till den nästföljande perioden rasslade det in för Tingsryd - Tobias Henriksson, Philip Lundegård och Erik Hansson gjorde så att dom grönvita drog ifrån till 4-0. 
 
Skövde reducerade i slutet av perioden men man kom aldrig riktigt nära och Elias Gunnarsson satte 5-1 i början på den tredje perioden. 
 
Matchen slutade 5-1 och segern innebär att Tingsryd har chans på seriesegern. 
 
För i fredags så möttes Oskarshamn och Troja/Ljungby - en match som Troja vann vilket betyder att inför sista omgången skiljer det en poäng mellan IKO och TAIF. Samtidigt är det en kamp om den tredjeplatsen som Halmstad har - en match mindre spelad än fyran Troja. 
 
Sista omgångarna för topp 4:
 
Grästorps IK  -  Halmstad HF Åse & Viste Arena
 
Halmstad HF  -  HC Vita Hästen Halmstad Arena
Borås HC  -  IK Oskarshamn Borås Ishall
Mariestad BoIS HC  -  Tingsryds AIF Katrinhallen Ishall
IF Troja/Ljungby  -  Grästorps IK Ljungby Arena A-hallen
 
Tabellen - topp 4:
1 IK Oskarshamn 26 18 3 5 123:70 (53) 58 1 2 0 0
2 Tingsryds AIF 26 18 2 6 105:63 (42) 57 1 0 0 1
3 Halmstad HF 25 15 3 7 82:59 (23) 51 1 0 2 0

4 IF Troja/Ljungby 26 15 3 8 100:62 (38) 49 0 2 1 0
 
 
Som ni ser så behövs en seger efter full tid för Tingsryd samtidigt som Oskarshamn förlorar efter full tid för att TAIF ska gå förbi. Men tar Oskarshamn bara en poäng så måste Tingsryd fortfarande vinna efter full tid då man inte har den bästa målskillnaden. 
 
Lagen som dom möter är två lag som vill undvika negativt kval - så det lär bli en härlig kamp nästa helg. 
 
För tar man hem serien så får man spela förkvalet på hemmaplan i början på mars månad. Såklart en härlig morot då man kan få ett extra stöd om man får hemmafördel. 
Juniorextra, Tingsryds AIF | | Kommentera |
Upp