It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J18: Efter tre raka segrar - Tingsryd föll mot Borås

 
 
Tingsryd hade inför matchen borta mot Borås med sig tre raka segrar i ryggen och gott självförtroende när man styrde bussen mot Västergötland.
 
Och man inledde på bästa sätt i Borås ishall där man hade en 2-0-ledning efter 20 minuters spel då Erik Malmkvist och Felix Blomkvist målat för dom grönvita.
 
Sen kom en tidig reducering i början av andra perioden från hemmalaget. Efter lite mer än halva matchen spelad var det också kvitterat - men innan mittakten var över hann Borås med att göra 3-2 också.
 
Det var dags för Tingsryd att studsa tillbaka, men man gjorde aldrig detta utan Borås kunde dra ifrån. Matchen slutade 6-2 till den nya serietvåan i fortsättningsserien. 
 
Därmed tog segertåget slut och när båda konkurrenterna Karlskrona och Oskarshamn tog en victoria denna söndag så tajtar det till sig i botten.
 
Övriga resultat:
Växjö - Oskarshamn  5-6
Skövde - Karlskrona  2-4
 
Bottenstriden just nu (notera att Tingsryd har en match mindre spelad än IKO & KHK)
4. Tingsryd, 13 p, -11 i målskillnad 
5. Karlskrona, 12 p, +4
---------------------
6. Oskarshamn, 10 p, -1
 
Kommande matcher:
Skövde IK  -  IF Malmö Redhawks Billingehov
Karlskrona HK  -  Tingsryds AIF NKT-Arena Karlskrona
Borås HC  -  Växjö Lakers HC Borås Ishall
IK Oskarshamn  -  Skövde IK Be-Ge Hockey Center
Tingsryds AIF  -  Växjö Lakers HC Nelson Garden Arena
IF Malmö Redhawks  -  Borås HC Malmö Isstadion
 
En hyperviktig match väntar härnäst som ni ser då man möter Karlskrona borta. Seger där och man har skaffat sig ett rejält grepp i att undvika negativt kval.