J18: Efter tre raka segrar - Tingsryd föll mot Borås

Tingsryd hade inför matchen borta mot Borås med sig tre raka segrar i ryggen och gott självförtroende när man styrde bussen mot Västergötland.

Och man inledde på bästa sätt i Borås ishall där man hade en 2-0-ledning efter 20 minuters spel då Erik Malmkvist och Felix Blomkvist målat för dom grönvita.

Sen kom en tidig reducering i början av andra perioden från hemmalaget. Efter lite mer än halva matchen spelad var det också kvitterat - men innan mittakten var över hann Borås med att göra 3-2 också.

Det var dags för Tingsryd att studsa tillbaka, men man gjorde aldrig detta utan Borås kunde dra ifrån. Matchen slutade 6-2 till den nya serietvåan i fortsättningsserien.

Därmed tog segertåget slut och när båda konkurrenterna Karlskrona och Oskarshamn tog en victoria denna söndag så tajtar det till sig i botten.

Övriga resultat:
Växjö - Oskarshamn  5-6
Skövde - Karlskrona  2-4

Bottenstriden just nu (notera att Tingsryd har en match mindre spelad än IKO & KHK)
4. Tingsryd, 13 p, -11 i målskillnad
5. Karlskrona, 12 p, +4
---------------------
6. Oskarshamn, 10 p, -1

Kommande matcher:
Skövde IK  -  IF Malmö Redhawks Billingehov
Karlskrona HK  -  Tingsryds AIF NKT-Arena Karlskrona
Borås HC  -  Växjö Lakers HC Borås Ishall
IK Oskarshamn  -  Skövde IK Be-Ge Hockey Center
Tingsryds AIF  -  Växjö Lakers HC Nelson Garden Arena
IF Malmö Redhawks  -  Borås HC Malmö Isstadion

En hyperviktig match väntar härnäst som ni ser då man möter Karlskrona borta. Seger där och man har skaffat sig ett rejält grepp i att undvika negativt kval.