It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J18: Tingsryd föll i derbyt - kvaldramat avgörs i sista omgången

 
Tingsryds J18 hade igår chansen att säkra sin plats i J18 Elit till kommande säsong när man mötte rivalen Växjö Lakers. 
 
Trots en bra start och ledning efter första perioden genom mål av Noah Liljegren-Blomqvist så kunde bortalaget vända och vinna matchen. 
 
Det stod 2-1 efter två perioders spel - sen kunde Växjö göra 3-1 i powerplay och fem minuter senare definitivt avgöra med sitt 4-1 mål. 
 
I och med denna förlust så kommer allt avgöras i sista omgången där Karlskrona, Oskarshamn och Tingsryd vill undvika negativt kval. För Växjös del innebar det att man säkrade slutspelsplatsen med bara en match kvar. 
 
Övriga resultat igår:
Malmö - Borås  5-0
Oskarshamn - Skövde  8-0
 
Tabell-läget inför sista omgången:
4 Karlskrona HK 11 5 0 6 40:30 (10) 15 0 0 0 0
5 IK Oskarshamn 11 4 1 6 39:32 (7) 13 0 0 0 1

6 Tingsryds AIF 11 4 1 6 17:37 (-20) 13 0 1 0 0
 
Sista omgången:
Karlskrona HK  -  IK Oskarshamn NKT-Arena Karlskrona
Växjö Lakers HC  -  IF Malmö Redhawks Vida Arena
Skövde IK  -  Tingsryds AIF Billingehov
 
Som ni ser så möts Oskarshamn och Karlskrona i den sista omgången samtidigt som Tingsryd möter jumbon Skövde på bortaplan. Seger efter full tid för Tingsryd och man har säkrat plats för kommande säsong oavsett hur matchen KHK - IKO slutar. 
 
Men om Oskarshamn förlorar efter full tid och Tingsryd bara ta en poäng så är man även då kvalificerade för J18 Elit säsong 18/19.
 
Så förutsättningarna som ni läste ovan är ganska enkla - bara hoppas att man åker till Skövde på söndag och gör det man ska och vinner utan några som helst konstigheter. Föregående mötet mellan lagen slutade 5-0 till TAIF.