It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20: Tingsryd säkrade förkvalsplatsen när Mölndal besegrades

 
 
Tingsryds J20 hade i eftermiddag chansen att säkra förkvalsplatsen om man tog poäng hemma mot Mölndal. 
 
Och man gjorde två mål på mindre än minuten när Melvin Mårdh och Elliot Karlsson gav hemmalaget en 2-0-ledning. En mållös mittenperiod så gjorde Elliot Karlsson sitt andra och TAIFs tredje mål i matchen tidigt i sista perioden. 
 
Det blev lite kontakt för bortalaget när man reducerade till 3-1 men det kändes bra från Tingsryds sida och avslutade med att göra 4-1 genom Anton Bengtsson.
 
Segern innebär att man har säkrat platsen till förkvalet med två matcher kvar. Ett förkval som kommer spelas i början av mars månad (lutar åt att det spelas i Oskarshamn).
 
Men kampen om tredjeplatsen är det tre lag om budet. Mölndal som har fem poäng upp till Halmstad som idag vände och vann borta mot Skövde efter straffar. Troja som har två poäng upp till tredjeplacerade västkustlaget och med en match mindre spelad. 
 
Övriga resultat denna omgång:
Oskarshamn - Mariestad  3-1
Skövde - Halmstad  3-4 (efter straffar)
Vita Hästen - Grästorp  9-1
Troja/Ljungby - Borås (spelas på tisdag)
 
Tabell - topp 5:
1. Oskarshamn, 58 p  -  +55 i målskillnad
2. Tingsryd, 54 p  -  +38
3. Halmstad, 48 p  -  +22
-----------------
4. Troja/Ljungby, 46 p  -  +37
5. Mölndal, 43 p  -  + 19
 
Intressant avslutning för lagen som är inblandade om att komma på den där så viktiga tredjeplatsen till förkvalet till PO till SuperElit.
 
Nästa match för Tingsryd blir hemma om en vecka då man möter nästjumbon Skövde.