It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

KRÖNIKA: ''En blixt från en klar himmel''

 
 
Ni som har vart och rullat på nätet under helgen fick sig en chock (bland TAIF-supportrar) när Tingsryd beslutade på lördagseftermiddagen sparka Magnus Sundquist - med sex matcher kvar.
 
Det är just det som etsar sig fast i mitt huvud - det är sex matcher återstående av säsongen (eller mer) - beroende på vart Tingsryd kommer hamna. Markus Åkerblom är mannen som ska rädda laget för att undvika negativt kval. 
 
Nedåtgående trend efter jul och ha in en ny röst är två saker som gjort att man kommit fram till det här beslutet från föreningen. 
 
Men om man ser på spelarbudgeten så har den sjunkit och år 1 var magisk och år 2 var kanon - nu väljer man att ta beslutet när det börja kärva i Sundquists maskineri. Han kan verkligen inte trolla med knäna och leverera topp-prestationer år ut och år in. 
 
För att det skulle vart möjligt hade han behövt dom där 1-2 (kanske 3) miljonerna till för att vara ett slagkraftigt lag. 
 
Som Magnus sa i en intervju till SR Kronoberg efter beskedet:
''– Det kom som en blixt från klar himmel kan jag säga. Ingen aning, ingen förvarning, inga indikationer.''
 
Och det var det sannerligen - när en sån person som är så engagerad och har en sån passion samt hjärta för föreningen som säger mycket kloka ord inför o efter matcher - varför då göra så här?
 
Den värsta av besvikelsen har väl lagt sig - men jag kan bara inte förstå, tyvärr. Kanske har det dykt upp något längs vägen som vi supportrar inte fått reda på - jag önska man kunde vart mer öppna och sagt varför man gjorde som man gjorde. 
 
Det är på sättet man gör det - med SEX matcher kvar. Av allt att döma ni som läst nu förstår att jag anser det var fel att sparka Magnus Sundquist. 
 
Tränarvalet var inte så att jag hoppa och jublade o gjorde volter över det valet.

Markus Åkerblom - all respekt till han, men vad ska han lyckas lösa på så här kort tid?
 
Han kan omöjligt få sitt egna spelsätt att fungera för att rädda kvar laget - det är alldeles för kort tid för det tror jag. Fick inte vara kvar i Björklöven och nu denna säsong inte i Leksand - han kanske funka här, men oddsen är helt klart emot herr Åkerblom kan vi konstatera. 
 
Många supportrar har gått bananas såklart - vissa väljer att inte supporta dom resten av säsongen som är kvar p.g.a den här händelsen. Visst, vill ni inte gå - fine, jag kommer stå upp för laget såklart och vara på ståplats, klappa, sjunga (kanske dansa lite också) grönvita laget till en seger på onsdag.
 
Dom behöver oss mer än någonsin - med tanke på hur tabellpositionen ser ut. Det är så lite kvar och otroligt tajt att jag hoppas det svänger över till Tingsryds fördel när vi avslutar HockeyAllsvenskan 17/18.
 
---------------------------------------
 
Till sist vill jag tacka dig, Magnus Sundquist för den otroliga resa du har gjort med Tingsryds AIF. Något som jag aldrig hade kunnat drömma om - Tingsryd finns verkligen med på kartan.
 
Jag är så ledsen, glad och tacksam när man tänker på alla minnen från första året du coachade TAIF. Sen har det fortsatt och lite plötsligt tog det nu slut, men jag och många med mig är glada över att få lära känna dig.
 
Det lag som kommer få dig här i Sverige eller vart det nu än bär hän - så kommer dom kommer få en grym, klok och jordnära coach.
 
Sista orden blir att du är den bästa tränaren i Tingsryd så länge som jag följt laget.
 
TACK FÖR ALLT, MAGNUS!
#1 - - janne:

Tack Kim mycket bra skrivet,känner precis som du

#2 - - Anonym:

Instämmer! En mer seriös. kompetent och jordnära hockeytränare får man leta efter! Tack Magnus och önskar dig allt gott i framtiden!
Nicklas Persson