It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J18: Storseger i måstematchen mot Skövde

 
I eftermiddag var det en måstematch för Tingsryds J18 då mötte jumbon Skövde. 
 
Och det var inga nerver på dom grönvita i början denna viktiga kamp. Man tog ledningen bara sex minuter in genom Felix Blomkvist - sen bara rullade det på 2-0 kom genom Fabian Martinsson, 3-0 genom Hugo Nilsson och Olof Andersson avslutade period ett med att göra 4-0.
 
Skövde är ett lag som kommer få kvala - dom är inte tillräckligt bra för serien då dom blivit överkörda i grundserien och nu även i fortsättningsserien. Även om bortalaget lyckas göra två mål i andra akten - så fortsatte hemmalaget att svara med att ha ledning med 6-2 inför avslutningsakten.
 
Tredje perioden blev en transportsträcka där Tingsryd gjorde ytterligare två mål som fastställde slutresultatet 8-2. Målskyttarna i andra och tredje var Jakob Jonsson x 2, Albin Ström och Victor Sandström
 
Otroligt viktigt för Tingsryd att få göra många mål då man inte alls fått målskyttet att lossna. Särskilt med tanke på sin målskillnad som minskade rejält nu och att man är inblandade i bottenstriden tillsammans med Oskarshamn och Karlskrona.
 
Övriga resultat:
Oskarshamn - Karlskrona  7-3
Malmö - Växjö  1-3
 

J20: Tingsryd föll efter straffar i derbyt

 
I och med Halmstads  storseger mot Oskarshamn med 5-1 så hade Tingsryds J20 chansen att gå upp i serieledning inför avslutningen. 
 
Men det var chanser åt båda hållen när Tingsryd mötte Troja i Nelson Garden Arena. Första ronden gick till Troja där man fick med sig 1-0 efter tjugo minuters spel. 
 
Och det fortsatte i andra ronden bara att smälla in mål för Troja, man gjorde både 2-0 i powerplay samt 3-0 i boxplay. Fördel bortalaget så här långt efter halva matchen spelad - men TAIF skulle vakna. 
 
Reduceringar gånger två kom genom samme lirare - Anton Bengtsson som nöp dit 1-3 först och sen lite turligt 2-3-mål via Troja-spelare. Det blev en högdramatisk avslutning minst sagt av detta heta länsderby. 
 
Tredje ronden så var det hemmalaget som satte högsta fart och fick den där ack så viktiga kvitteringen. Tobias Henriksson var den som satte 3-3 i powerplay sju minuter in - men Troja svarade minuten senare och återtog ledningen.
 
Det var känslor och det var kamp lagen emellan, fanns möjlighet även för Troja att dra ifrån ytterligare - men Tingsryd fick sista ordet efter 60 minuter. Man of the match i Tingsryd - Anton Bengtsson kunde sätta dit 4-4 med ÅTTA sekunder kvar. 
 
En mållös förlängning och straffar fick avgöra det hela. Efter tre missade straffar så satte Troja sin fjärde och satte press på TAIF - som missade och bonuspoängen till bortalaget. 
 
A-lagsspelaren Victor Laz som vart borta p.g.a skada var med i J20-laget denna eftermiddag. Så kul att se för Victor att få köra lite i matchtempo och komma igång. 
 
Övriga resultat: 
Halmstad - Oskarshamn  5-1
Skövde - Vita Hästen  3-6
Grästorp - Mariestad  2-6
Mölndal - Borås  4-1
 
Tabell - topp 5:
1. Oskarshamn, 52 p - +45 i målskillnad
2. Tingsryd, 51 p - +39
3. Troja/Ljungby, 43 p - +36
----------
4. Halmstad, 43 p - + 17
5. Mölndal, 40 p - +19
 
Kommande match för Tingsryd blir lördag den 3 februari då man möter Vita Hästen. 
 
 
 

J18: Fortsatt tungt för Tingsryd - föll mot länsrivalen

 
 
Efter dom inledande matcherna för Tingsryds J18 som gick bra så har det gått tungt för dom grönvita. Man släpper till alldeles för många mål och gör för få mål - då är det inte lätt att vinna hockeymatcher.
 
Och till kvällens derby borta mot länsrivalen Växjö Lakers hade man vunnit båda mötena i grundserien - men nu mötte man ett hemmalag som gått rent i fortsättningsserien. 
 
Hemmalaget inledde bäst också och fick med sig en 2-0 ledning efter dom 20 första minuterna. Sen fortsatte Växjö att trumma på i period två och gjorde 3-0 - då agerade TAIF och bytte ut Emil Cederlund - in kom Didrik Jansson i kassen istället för att väcka laget lite. 
 
Men 4-0 kom efter mer än halva perioden spelad i powerplay - Tingsryd lyckades reducera innan paus genom Hampus Andersson.
 
Tredje perioden kom avgörandet när Växjö satte 5-1 bara fem minuter in. Olof Andersson skulle göra Tingsryds sista och andra mål innan hemmalaget fick in 6-2 vilket blev slutresultatet.
 
I och med Oskarshamns seger över jumbon Skövde med 5-2 så gick man om Tingsryd där man samma poäng - men där IKO har en bättre målskillnad.
 
Övriga resultat:
Borås - Malmö  0-2
Skövde - Oskarshamn  2-5
 
Men nu väntar verkligen en otroligt viktig match då man möter jumbon Skövde på söndag. Nu gäller det verkligen att spotta in lite mål med tanke på att man bara gjort 3 mål på 5 spelade matcher. 
 
Kommande match:
Skövde (h) - söndag 28:e januari, nedsläpp 14.30
 
Uppmanar även att komma på lördagen då Tingsryds J20 spelar länsderby mot Troja/Ljungby i NGA med start 15.55. Så en perfekt hockeyhelg i Nelson Garden Arena då A-laget spelar mot Vita Hästen imorgon, fredag. 
 
Alla till Nelson Garden Arena denna härliga hockeyhelg!
 
Visa fler inlägg