It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J18: Fortsatt tungt för Tingsryd - föll mot länsrivalen

 
 
Efter dom inledande matcherna för Tingsryds J18 som gick bra så har det gått tungt för dom grönvita. Man släpper till alldeles för många mål och gör för få mål - då är det inte lätt att vinna hockeymatcher.
 
Och till kvällens derby borta mot länsrivalen Växjö Lakers hade man vunnit båda mötena i grundserien - men nu mötte man ett hemmalag som gått rent i fortsättningsserien. 
 
Hemmalaget inledde bäst också och fick med sig en 2-0 ledning efter dom 20 första minuterna. Sen fortsatte Växjö att trumma på i period två och gjorde 3-0 - då agerade TAIF och bytte ut Emil Cederlund - in kom Didrik Jansson i kassen istället för att väcka laget lite. 
 
Men 4-0 kom efter mer än halva perioden spelad i powerplay - Tingsryd lyckades reducera innan paus genom Hampus Andersson.
 
Tredje perioden kom avgörandet när Växjö satte 5-1 bara fem minuter in. Olof Andersson skulle göra Tingsryds sista och andra mål innan hemmalaget fick in 6-2 vilket blev slutresultatet.
 
I och med Oskarshamns seger över jumbon Skövde med 5-2 så gick man om Tingsryd där man samma poäng - men där IKO har en bättre målskillnad.
 
Övriga resultat:
Borås - Malmö  0-2
Skövde - Oskarshamn  2-5
 
Men nu väntar verkligen en otroligt viktig match då man möter jumbon Skövde på söndag. Nu gäller det verkligen att spotta in lite mål med tanke på att man bara gjort 3 mål på 5 spelade matcher. 
 
Kommande match:
Skövde (h) - söndag 28:e januari, nedsläpp 14.30
 
Uppmanar även att komma på lördagen då Tingsryds J20 spelar länsderby mot Troja/Ljungby i NGA med start 15.55. Så en perfekt hockeyhelg i Nelson Garden Arena då A-laget spelar mot Vita Hästen imorgon, fredag. 
 
Alla till Nelson Garden Arena denna härliga hockeyhelg!