It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20: Tingsryd föll efter straffar i derbyt

 
I och med Halmstads  storseger mot Oskarshamn med 5-1 så hade Tingsryds J20 chansen att gå upp i serieledning inför avslutningen. 
 
Men det var chanser åt båda hållen när Tingsryd mötte Troja i Nelson Garden Arena. Första ronden gick till Troja där man fick med sig 1-0 efter tjugo minuters spel. 
 
Och det fortsatte i andra ronden bara att smälla in mål för Troja, man gjorde både 2-0 i powerplay samt 3-0 i boxplay. Fördel bortalaget så här långt efter halva matchen spelad - men TAIF skulle vakna. 
 
Reduceringar gånger två kom genom samme lirare - Anton Bengtsson som nöp dit 1-3 först och sen lite turligt 2-3-mål via Troja-spelare. Det blev en högdramatisk avslutning minst sagt av detta heta länsderby. 
 
Tredje ronden så var det hemmalaget som satte högsta fart och fick den där ack så viktiga kvitteringen. Tobias Henriksson var den som satte 3-3 i powerplay sju minuter in - men Troja svarade minuten senare och återtog ledningen.
 
Det var känslor och det var kamp lagen emellan, fanns möjlighet även för Troja att dra ifrån ytterligare - men Tingsryd fick sista ordet efter 60 minuter. Man of the match i Tingsryd - Anton Bengtsson kunde sätta dit 4-4 med ÅTTA sekunder kvar. 
 
En mållös förlängning och straffar fick avgöra det hela. Efter tre missade straffar så satte Troja sin fjärde och satte press på TAIF - som missade och bonuspoängen till bortalaget. 
 
A-lagsspelaren Victor Laz som vart borta p.g.a skada var med i J20-laget denna eftermiddag. Så kul att se för Victor att få köra lite i matchtempo och komma igång. 
 
Övriga resultat: 
Halmstad - Oskarshamn  5-1
Skövde - Vita Hästen  3-6
Grästorp - Mariestad  2-6
Mölndal - Borås  4-1
 
Tabell - topp 5:
1. Oskarshamn, 52 p - +45 i målskillnad
2. Tingsryd, 51 p - +39
3. Troja/Ljungby, 43 p - +36
----------
4. Halmstad, 43 p - + 17
5. Mölndal, 40 p - +19
 
Kommande match för Tingsryd blir lördag den 3 februari då man möter Vita Hästen.