Inför kval till PO till SuperElit: Fokus på BIK Karlskoga

Inför stundande kval som väntar för Tingsryds J20 ikväll i Nelson Garden Arena tar jag en liten koll på motståndarna - BIK Karlskoga.

BIK Karlskoga som i år och som dom senaste åren gått som tåget i grundserien och förkvalet - har nu nått kvalet ännu en gång.

Tittar vi till deras grundserie i J20 Elit Västra förlorade man endast fem matcher (en efter sudden samt en efter straffar) av totalt 28 seriematcher. Sen en överlägsen målskillnad där man hade 128-46 i en serie där tvåan (Valbo) hade 22 poäng mindre och 104-91 i målskillnad.

Säger inte så mycket om Karlskoga i sig då man ser att man spelar i en sämre J20-serie om man jämför med Tingsryds som var jämnare och tajtare.

Och i årets PO till förkval svepte man Grums i två raka matcher och därefter Valbo i två raka matcher, så för femte året (just det, femte året) i rad är man nu framme i ännu ett kval till PO till SuperElit.

I varje kval så har Karlskoga avancerat till sista PO-rundan där man mött SuperElit-lagen. Men då har det tagit stopp mot Tingsryd (säsong 13/14), Mora x 2 (säsong 14/15, 15/16) samt Karlskrona ifjol. Då har man i tre utav dom fyra gånger man tagit sig till sista rundan förlorat i två raka.

Som ni ser så möttes alltså Karlskoga och Tingsryd säsong 13/14 i sista rundan där TAIF låg under efter första matchen men vände på hemmaplan och blev därmed kvar i SuperElit en säsong till. Och här nedan kommer ni få lite mer statistik och siffror lagen emellan baserat på grundserien.

Statistik - Tingsryd:

Målvakt:
Philip Lönn, 92,00 % (17 matcher)

Bäste målskytt:

Anton Bengtsson, 20 mål (27 matcher)

Bäste poänggörare:

Tre st på 26 poäng - Anton Bengtsson (20+6), Erik Hansson (17+9) & Melvin Mårdh (10+16)

Powerplay / Boxplay:
19,15 % / 82,18 %

Statistik - BIK Karlskoga:

Målvakt:
Jonatan Fornbrant, 91,33 % (24 matcher)

Bäste målskytt:
Simon Flodén, 15 mål (24 matcher)

Bäste poänggörare:
Martin Fridén, 30 poäng (10+20)

Powerplay / Boxplay:
17,54 % / 86,92 %

Med lite kött på benen och koll på kvällens motståndare så tycker jag att ni ta er till Nelson Garden Arena ikväll när J20 står inför en häftig och spännande PO-serie. Dom kommer behöva allt stöd för att ta hem första matchen utav tre - andra och ev. tredje spelas i Karlskoga under helgen.

Nedsläpp 19.00 - BE THERE!