J20: TAIF vände på matchserien - klara för PO mot SuperElit-lag

Efter att ha tappat 3-0 ledning hemma till förlust (3-4) i torsdags så behövde Tingsryd vända på matchserien på bortaplan mot Karlskoga.

Seger nummer ett kom igår när backen Elias Gunnarsson satte matchens enda mål där skotten slutade 34-16 till hemmalaget Karlskoga.

Idag avgjordes allt där Anton Bengtsson gav bortalaget den perfekta starten med att göra 1-0 med drygt två minuter kvar av första perioden. Mittperioden så utökade Tingsryd ledningen till 2-0 genom Elliot Karlsson med bara 4 minuter spelat.

Det dröjde en stund innan nästa mål kom för Tingsryd, efter femton minuter så utökade Erik Hansson till 3-0 innan period två var till ända.

Tredje perioden blev en rafflande avslutning där det svängde rejält. Med 3-0 i ryggen kändes det tryggt för dom grönvita och ännu tryggare blev det när Robin Wernström-Palmqvist satte 4-0 när cirka tio minuter var spelat.

Nu tänkte nog många att nu är det klart, detta kommer aldrig hemmalaget ta ikapp. Men juniorhockey är häftig på det viset - det är aldrig över förrän Hesa Fredrik ljuder. Karlskoga reducerade till 1-4 och med ett powerplay nästan strax efter det tog man time-out som gav resultat när 2-4 kom.

Det blev match igen och nervkittlande mot slutet när hemmlaget lyckades krympa avståndet till endast ett mål med 1 ½ minut kvar av matchen. Dom blåvita plockade ut målvakten i hopp för att få till en förlängning - men Tingsryd höll undan och Melvin Mårdh satte 5-3 med 19 sekunder kvar.

Och många med mig trodde nog inte att detta lag skulle lyckas vända på matchserien - men man gjorde det och det är så oerhört starkt gjort med tanke på tappad ledning på hemmaplan och hamna i underläge direkt i matchserien.

Detta innebär alltså att Tingsryd nu är framme i sista PO-steget där man möter SuperElit-lagen (AIK eller Mora) i bäst av tre matcher. Matcherna spelas kommande vecka med start på torsdag den 22:e mars.

AIK som placerades bäst får välja något av lagen (Tingsryd eller Nacka) - känslan säger mig att dom kommer välja Nacka p.g.a den korta resan som dom får.

Och om detta skulle bli fallet blir det alltså Mora för Tingsryds del. Vinner Tingsryd matchserien mot Mora samtidigt som Moras A-lag hänger sig kvar i SHL åker alltså inte J20-laget ut  - utan då utökas SuperElit med ett lag.

Vilka lag som Tingsryd kommer möta återkommer jag när det har fastställts.

Juniorextra, Tingsryds AIF | |