It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20: Tingsryd vidare efter riktig rysare - möter Karlskoga i kommande Play Off

 
 
Tingsryd hade chansen på avancemang till nästa PO-omgång om man skulle besegra Halmstad med två mål eller mer. 
 
Efter bara några minuter tog dom grönvita ledningen genom Elias Gunnarsson - bara fem minuter senare drygt kunde Halmstad kvittera. Sen med bara sekunden kvar av perioden kunde Elliot Karlsson ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter tjugo spelade minuter.
 
I andra perioden kom Halmstad tillbaka återigen - denna gång kunde Tingsryd dra ifrån till en tvåmålsledning inför sista då Robin Wernström-Palmqvist och Kevin Striborn nätat och en rafflande avslutning att vänta. 
 
Tobias Henriksson satte 5-2 i powerplay fyra minuter in i sista akten. Halmstad replikerade snabbt då man inom 30 sekunder satte både 5-3 och 5-4 och i detta läge var västkustlaget vidare. 
 
Men med sju minuter kvar så klev Robin Wernström-Palmqvist fram och gjorde sitt andra och Tingsryds sjätte mål för dagen. Trots ett massivt tryck från Halmstad i slutminuterna höll TAIF undan och tog sig därmed vidare till nästa PO-steg. 
 
I och med avancemanget så kommer Tingsryd att möta BIK Karlskoga från den västra serien i PO i bäst av tre matcher. Högst rankade laget börjar borta och fått informationen att Karlskoga är högre rankad än Tingsryd.
 
Segraren i denna PO-serie möter ett lag från SuperElit i en PO (bäst av tre matcher) 
 
Så här ser PO-datumen ut (tiderna ej klara)
 
Torsdag 15:e mars
Tingsryd - BIK Karlskoga 
 
Lördag 17:e mars
BIK Karlskoga - Tingsryd
 
Ev. Söndag 18:e mars
BIK Karlskoga - Tingsryd
 
Så hoppas verkligen att ni ta er till Nelson Garden Arena torsdag den 15:e mars och ge allt stöd dom kan få i den första PO-matchen.