KVALDRAMAT: Blodigt allvar - fyra lag slåss om två platser för att undvika kval

Det är helt klart blodigt allvar när den 52:a omgången ska avgöras på onsdag den 7:e mars. Fyra lag slåss för sin överlevnad - det finns dock bara två platser för att undvika ett nervkittlande negativt kval.

Lagen Västervik, Tingsryd, BIK Karlskoga & Troja/Ljungby ligger inom ett trepoängsspann, som ni kan se nedan här:

11 Västerviks IK 51 19 9 23 132:140 (-8) 69 2 2 1 4
12 Tingsryds AIF 51 17 12 22 122:135 (-13) 68 3 3 2 4

13 BIK Karlskoga 51 15 15 21 124:148 (-24) 68 4 2 4 5
14 IF Troja/Ljungby 51 14 16 21 139:147 (-8) 66 4 3 4 5

Västervik som möter BIK Karlskoga behöver bara ta poäng på sin hemmaplan för att undvika kvalplatserna. Men skulle Karlskoga vinna mot smålänningarna efter full tid samtidigt som Tingsryd bara två poäng - så är man under kvalstrecket.

Tingsryd med tre raka segrar i ryggen möter slutspelsjagande MODO i Nelson Garden Arena behöver som sagt bara ta och vinna sin match - oavsett om det sker efter full tid eller förlängning/straffar. En poäng räcker om både Karlskoga och Troja förlorar sina matcher på ordinarie tid.

BIK Karlskoga som jag nämnt tidigare som går ut i det sämsta utgångsläget om flera lag skulle hamna på samma poäng (med tanke på målskillnaden). Man behöver ta tre poäng för att verkligen vara på säkra sidan - men det är inte enkelt mot ett Västervik i Plivit Trade-hallen.

Troja/Ljungby som på slutet gått tungt men grep tag i sista halmstrået och tog poäng borta mot Oskarshamn. Man möter ett AIK borta som behöver befästa sin tredjeplats för att få bästa utgångsläget inför slutspelsserien.

Solna-laget har dock inte gått på räls den senaste tiden direkt - vilket kan tala för Troja som kommer göra allt för att ta tre poäng. Två poäng kan räcka men då måste Tingsryd och Karlskoga torska sina matcher efter full tid.

Som sagt många scenarion och jag kanske inte nämnt hälften av dom. Men både Västervik och Tingsryd har allt i sina egna händer - där Troja måste lita på att man får hjälp på andra håll, inte optimalt för Ljungby-laget såklart.

Nu ser vi fram emot en rafflande omgång 52 där många av lagen i ligan har mycket att spela för - inte bara i botten utan även högre upp också. Klart är dock att Timrå och Leksand kommer spela Hockeyallsvensk final.

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |