Silly Season: Spelarna som jag vill se i Tingsryd säsong 18/19

Säsongen 17/18 är över för Tingsryd och för nio andra lag. Silly Season kan börja - spelare lämnar, spelare förlänger och nyförvärv tillkommer.

Och tittar vi till Tingsryds lagbygge just nu så är det följande spelare som har kontrakt/förlängt:

Målvakter:

Backar:
Joonas Valkonen (förlängt till 18/19)
Adam Åkesson (kontrakt till 18/19)

Forwards:
Emil Forslund (kontrakt till 18/19)
Oscar Holst (kontrakt till 18/19)
Filip Owesson (kontrakt till 19/20)
Hampus Melén (kontrakt till 19/20)
William Romfors (förlängt till 18/19)

Spelare som lämnat:
Niklas Rubin, mv - SHL-klubb ej klar
Niklas Enberg, b - klubb ej klar
Jacob Dahlström, fw - ryktats till AIK

Så ser läget ut nu och det finns en del luckor att fylla - men den viktigaste posten, tränarpositionen är inte tillsatt där klubben hade Markus Åkerblom som huvudspår. Men enligt Sportbladet idag har han tackat nej till klubben. Tingsryd har andra tränare som man diskuterar med - så vi får hoppas att en lösning kommer inom kort.

Spelare jag vill se att man förlänger med:

Andreas Ljunggren, mv

Daniel Norbe, b
Måns Hermansson, b
Robin Olsson, b

Erik Borg, fw
Mats Fröshaug, fw
Hannes Johansson, fw
Daniel Öhrn, fw
Victor Laz, fw
Axel Levander, fw
Kim Tallberg, fw
Mathieu Tousignant, fw

Spelare som blir överåriga i J20 som jag tycker ska få kontrakt(nämnt i tidigare inlägg):
Kevin Striborn, b
Tobias Henriksson, fw

Sen finns det lag som rycker i dom här spelarna såklart. Axel Levander är väl den enda jag hört det ryktats om till Umeå-laget Björklöven.

Som det ser ut har jag alla redan fyllt på back och forwardsposten (7 backar och 14 forwards) - sen kanske man väljer att låna ut en spelare till division 1 under en längre tid för att dom ska få speltid.

----------------------------

Några önskemål av spelare som jag vill ha in då - ja, jag har väl inte funderat så mycket på det. Men på målvaktsposten tycker jag man kan plocka in ännu ett guldkorn från HockeyEttan.

Fredrik Bergvik som har ett förflutet i Frölundas juniororganisation har mestadels spelat i HockeyEttan men även gjort inhopp hos Mora säsongen 15/16. Hanhals och Tranås är dom klubbar han spelat för - men där västkustklubben vart adressen dom senaste säsongerna.

Då jag hoppas Ljunggren förlänger så tycker jag man kan knyta åt denna spelare som kan vara en back-up till att börja med. Ljunggren och Bergvik känner varandra sen tidigare då man krigade om spaden i Hanhals förra säsongen.

Finns andra önskemål om spelare som forwarden Daniel Ljunggren i Almtuna som inte förlängde med Uppsala-klubben - sen en annan forward från HockeyEttan är nämligen Erik Borgs kedjekamrat från Halmstad, Martin Pärna som kan vara en intressant pjäs (gjorde kort inhopp i BIK Karlskoga).

Sen är det ganska tunt på önske-fronten om man säger så - återkommer kanske i ett nytt inlägg lite längre fram. Men kommer hålla er uppdaterade så fort det händer något i Tingsryds lagbygge.

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |
#1 - - Anonym:

Håller med dig om Erik Borgs kedjekamrater från Halmstad

#2 - -

Både Gustav Berling och Martin Pärna borde vara intressanta för Tingsryd så kan dom två ihop med Erik Borg bilda en kedja tillsammans!