It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Silly Season: Back lånas ut till HockeyEttan

Tingsryd har överflöd av backar - nämligen 10 st närmare bestämt. 
 
Man har nu valt att låna ut en av dom och det är ett nyförvärv inför säsongen - Marcus Karlström som tills vidare kommer spela i HockeyEttan-klubben KRIF. 
 
Detta meddelade Tingsryds AIF på sin hemsida idag

AHL: Så här har det gått för Lawrence Pilut

 
Landslagsspel och SM-guld med HV71 har han på kontot. Den 15 maj i år signade han ett två-årskontrakt med NHL-laget Buffalo. Nu är Lawrence Pilut och spelar för deras AHL-lag Rochester Americans där det gått rätt bra om man säger så.
 
Tretton poäng (2+11) på 8 spelade matcher av dom tio som vart så här långt. Ganska imponerande siffror och vad jag läst av dom matcher han spelat så har det blivit mycket spel i powerplay tillsammans med svenske forwarden Victor Olofsson. 
 
Olofsson är den som dessutom leder den interna poängligan där Lawrence ligger på en tredjeplats. I den totala poängligan är det tre Rochester-spelare där Olofsson (15 poäng) toppar före lagkamraten och backen Zach Redmond - där ligger Pilut på en fjärdeplats. 
 
Rochester leder dessutom sin division där man är två poäng före Cleveland Monsters (Columbus) och sex poäng före Toronto Marlies (Maple Leafs)
 
Otroligt kul att den TAIF-fostrade backen får ett sånt stort förtroende och hade vart otroligt häftigt om han kunde få chansen i NHL den här säsongen. 
 
Följ hans resa i AHL-laget på Rochester Americans hemsida

Bra insats av J18 - men förlust mot topplaget Malmö

 
Efter förlusten borta mot länsrivalen Troja/Ljungby så var Tingsryd revanschsugna till söndagens möte med topplaget Malmö hemma i NGA. 
 
En helt okej första period från dom grönvita, dock var det bortalaget som tog kommandot i matchen och även ledningen med ungefär 2 1½ minut kvar av perioden i spel fem mot fyra. 
 
Till den andra perioden så svängde det över och det fanns flera lägen till en kvittering från Tingsryd. Den kom också efter lite bök och stök framför Malmös kasse där Erik Malmkvist till slut tryckte in 1-1 sju minuter in i perioden. 
 
Malmö svarade med samma mynt - lite bök och stök framför mål och pucken styrdes via en klubba över målvakten Max Sjöström och Skånelaget åter i ledningen. 
 
Man fortsatte sen i den tredje perioden trycka på och visade verkligen en offervilja när det gällde i egen med att täcka skott, vara tuff i närkamperna. Men trots det tryck man skapade i den tredje perioden så ville inte gummitrissan in i mål. 
 
Tingsryd fick gå poänglösa från matchen trots en otrolig bra insats där man visar att topplagen i serien att man är ett lag man inte ska räkna bort på förhand. 
 
Lite stolpe ut för dom grönvita och härnäst väntar nästa tuffa motstånd. HV71 för närvarande på en fjärdeplats är nästa lag som tar sig till Nelson Garden Arena - den matchen är om en vecka, söndag den 28 oktober - nedsläpp 14.25.
Visa fler inlägg