Lite tankar om situationen i Tingsryd: Juniorer bör få chansen ännu mer

Vi blickar tillbaka till senaste matchen hemma mot topplaget Oskarshamn igår (söndag). Jag såg i laguppställningen att ingen Nermark eller Olsson fanns att tillgå. Sen tidigare var Ahl, Owesson och Tex borta, Dodero var dock tillbaka från sin smäll i matchen mot Vita Hästen.

Till denna match var det ett ypperligt tillfälle för J20-spelare som backen Gunnarsson (har kontrakt med A-laget), forwardsen Lukas Fransson och Elias Malmkvist att visa upp sig ännu mer.

Efter halva första perioden skapade man otroligt mycket chanser från dom grönvita - men en utvisning som Tingsryd tog sen gjorde att bortalaget tog ledningen och det blev också 2-0 till Oskarshamn innan perioden var slut.

Det var en sömning mittenperiod där inget alls hände framåt för Tingsryd direkt och 0-2 på tavlan så fanns det chans till poäng. Och jag hade märkt att Gunnarsson inte fått ett byte i andra perioden och att Lukas Fransson spelat några byten o Malmkvist hade inte fått känna på isen.

Då kände jag att det var dags att röra om lite och låta spela juniorerna ännu mer, som att slänga in skyttekungen Malmkvist t.ex. Men det hände ingenting, visserligen fick Fransson lite speltid i den sista perioden också - men Tingsryd föll med 0-3 till slut trots att man hade flertalet chanser att sprätta dit och ett straffslag.

------

Om vi då ska summera juniorernas istid:

Elias Gunnarsson fick fyra byten i första perioden - inget mer sen. Lukas Fransson fick totalt ca. 8 minuters istid. Elias Malmkvist som extraspelare fick inget byte alls. J20 Elit är inte den högsta serien på J20-nivå men jag tycker nog att en skyttekung i Malmkvist bör få chans att visa vad han kan och att alla borde fått mer istid överhuvudtaget.

Hade det inte vart bra att väcka alla andra i laget - får dom att tänka, nej det är fan dags att vi visar vad vi kan också, grabbar. Det är så synd när spelare i J20 med självförtroende inte få chansen att visa vad dom kan.

Säger inte att hela J20-laget ska in och lira, men när spelare som Lukas och Malmkvist lyfts upp vill dom såklart visa vad dom kan och jag tycker Lukas gjorde bra ifrån sig. Malmkvist har nätat sju gånger på lika många matcher, hade vart lägligt och rört om lite i grytan tycker jag.

------

Nu plockar man dessutom in TAIF-fostrade backen Björn Karlsson för att styra upp backsidan. Har inget emot Karlsson på något sätt, men jag tycker det är en slap in the face på framför allt Elias Gunnarsson som verkligen bevisat att han håller på den här nivån.

Om nu ändå Robin Olsson kommer vara tillbaka denna vecka - varför plocka in Karlsson då när backbesättningen är full?

Offensivt hade det verkligen behövts en spelare som har självförtroende, ja - ge då Malmkvist chansen när han är med som extraspelare o rör om lite - det skadar verkligen inte. MacMillan och Novak har kämpat o slitit för att trycka dit sin första puck som TAIF-spelare utan att lyckas - och dom är trots allt här för att producera.

Men vem bär ansvaret för den här inledningen? Är det Ljusterängs sätt att spela som inte funkar? Är det spelarna? Och håller ni med om att ge juniorer chansen att visa vad dom kan när dom väl kommer in i truppen?

Kommentera gärna i fältet här nedan eller maila er åsikt till mig på itsallabouttaif@hotmail.com
#1 - - Aloidiot :

Spela egna och testa dem på riktigt. Ge dem 2 matcher med ordentligt med speltid nu när det inte lossnar för någon..

#2 - - Anonym:

Klart dom skall få chansen! Mot Oskarshamn fanns det många som bordet vilat en stund som en väckarklocka. Spelare som Novak och MacMillan saknar förmodligen TAIF ❤️ och bör skickas någon annan stans för att ge plats åt någon som vill spela i vårt lag.

#3 - - Anonym:

Du har rätt i mycket du skriver Kim. Men känner ändå att Björn kan vara ett rejält lyft för laget då det ser rörigt ut i egen zon. Roni Rukajärvi har inte varit bra precis som Novak och McMillan. Åkesson har bara varit bra defensivt, slår nog mest icing i hela laget. Hade gärna sett Björn tillsammans med Elias och satt Roni Rukajärvi åt sida för han har ej varit bra, tappar mycket puck i farliga lägen. Även om man känner att offensiven är ett problem så kan en mer rutinerad kille, få laget att höja sig , vare sig han är back eller forward och han kommer att ställa högre krav på killarna.

#4 - - Taifarn:

Självklart ska vi satsa på våra juniorer, kolla bara våra juniorer som presterar, stasa mer på våra egna tycker jag

#5 - - Mats Jönsson:

Helt klart ska juniorer som plockas upp få en hel del speltid. Hur ska de annars kunna utvecklas. Ledarstaben måste få till en förändring för att kunna vända den negativa trenden. Samtidigt skapar det en nyttig
konkurrens för de s k etablerade spelarna som verkligen inte producerat i förhållande till förväntningarna.

#6 - - Anonym:

Måste få in hjärta i laget igen! Det är ingen (jo några undantag men få) som riktigt kämpar för laget och då är det ett ypperligt tillfälle att få in spelare underifrån som har hjärtat och kämpar. För jävlar slappt nu dom har bra spel när dom kämpar men lite motgång så tar dom kaffepaus och väntar på att någon annan ska lösa det!

#7 - - Taif_Taif:

"men lite motgång så tar dom kaffepaus och väntar på att någon annan ska lösa det!"

Precis så är det! På varje presskonferens så talas det om tappad energi hit och dit. MEN det är väl detta tränaren ska LÖSA!!
PJ ska gjuta mod och självförtroende i spelarna! Han ska lyfta spelarna när det börjar gå tungt.
Ta en timeout när spelarna går ner i tempo, få stopp i spelet på något sätt och lyft spelarna. Försök lyfta LAGET!
Att bara gå där fram och tillbaka som om han gått vilse på bänken och gömma sig löser absolut noll!!

Bra med Björn, men jag skulle vilja se någon annan leda laget framöver.