It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Karlskrona HK

 
 
Bildat: 2001
Arena: NKT Arena Karlskrona (kapacitet: 5 050)
Placering ifjol: 14:e plats (SHL) - slogs ut i direktkvalet till SHL av Timrå
Publiksnitt (grundserien): 3 357 (SHL)
 
 
Målvakter:
Arvid Holm
Robin Johansson
 
Kommentar: Två unga Troja-produkter ska spika igen i vinter. Robin Johansson har vart med något längre och fick spela för det mesta med sin moderklubb i HA ifjol - lite för mycket upp och ner. Kan han hålla en hög lägstanivå så kan det bli riktigt bra.     
19-årige Arvid Holm är uppflyttad från Karlskronas J20 för att vara backup, men vad händer om inte Johansson leverera eller blir skadad - klarar unge Holm den pressen och kan spika igen? Jag är mycket tveksam till det, för här hade jag gärna haft en mer erfaren som verkligen kan vinna matcher åt Blekingelaget. En mycket tveksam lagdel där Johansson måste bli en vägg om det ska bli en rolig säsong. 
 
Backar:
Joseph Berger
Viktor Grahn
Josef Ingman
Mikael Kurki
August Nilsson
Daniel Norbe
Nick Pageau
Drew Paris
 
Kommentar: Paris vet jag vad han kan med kraftfullt skott och lyckas han hitta tillbaka till säsongen 15/16 som han hade i Tingsryd kan det bli en lyckoträff. Daniel Norbe ville byta miljö och signade med Blekingeklubben där jag tror att han kan lyfta ännu mer med tanke på hur han växte i Tingsryd. Kurki står för mycket rutin som vart i klubben tidigare och vet vad det innebär att bära KHK-tröjan. Annars ganska så ung och oviss backsida, vet inte var jag har transatlanten Pageau - kan mycket väl bli en succé där. 
 
Forwards:
Matt Carey
Justin Crandall
Niklas Johansson
Joseph Jonsson
Linus Karlsson
Jörgen Karterud
Viktor Liljegren
Kalle Miketinac
André Nordstrand
Kyle Osterberg
Marcus Paulsson
Johan Schreiber
Axel Sundberg
 
Kommentar: Den bästa lagdelen för Blekingeklubben som har fått in Matt Carey (från Leksand) som står för den offensiva spetsen tillsammans med Justin Crandall och Kyle Osterberg. Viktigt att man fick behålla rutinerade Marcus Paulsson som kan leverera på den här nivån och är övertygad att han kommer göra det. Finns unga och spännande forwards i Linus Karlsson, Kalle Miketinac och Joseph Jonsson
 
Tränare:
Ove Molin - huvudtränare
Arto Miettinen - ass. tränare
 
Placering: 9
 
Kommentar: Varför hamnar f.d SHL-laget utanför topp 8? Jag tror att målvaktssidan inte alls kommer bli en lyckoträff som dom själva hoppas på. Sen en ganska ung och oviss backuppsättning som mycket väl kan bli en positiv överraskning. Sen måste dom nya transatlanterna (både på back/forwardssidan) slå väl ut för Blekingeklubben för att det ska bli en kul säsong i Karlskrona. 
 
1. AIK
------------------------
-------------------------
9. Karlskrona
-------------------------
 
Så - där har ni min slutgiltiga tabell om hur jag tror HockeyAllsvenskan 18/19 kommer att sluta. Sen kommer något lag att flippa och något lag att floppa - det vet vi sen tidigare. 

Klicka er gärna in för att kolla in ert lag eller nåt annat lag i min ranking.
 
Maila gärna till mig (itsallabouttaif@hotmail.com) eller kommentera i fältet nedan vad ni tyckte om den här rankingen!

Ranking - HockeyAllsvenskan: Västerås IK

 
 
Bildat: 1999 
Arena: ABB Arena Nord (kapacitet: 4 902)
Placering ifjol: 1:a (HockeyEttan), 3:a (Allettan), slog ut KIK och Mariestad i PO, 2:a i kvalserien till HA
Publiksnitt (grundserien): 2 258 (HockeyEttan)
 
 
Målvakter:
Marcus Dahlbom
Samuel Ersson
 
Kommentar: Dahlbom som vart i Västerås de senaste tre säsongerna (går in på sin fjärde nu) har levererat både på HA och HockeyEttan-nivå. Han är en erfaren målvakt som kommer få rädda sitt lag under denna säsong då man är nykomlingar i ligan. Ersson är ett oprövat kort som jag inte vet så mycket om mer än att han har juniorlandslagsmeriter. 
 
Backar:
Jesper Appel
Morgan Hassel
Jimmie Jansson
Kenny Källström
Alexander Lindelöf
Jonas Liwing
Acke Ringström
Alexander Younan
 
Kommentar: Hassel, Källström och Liwing är tre herrar som rutinerade backar och som spelat på den här nivån tidigare. Framför allt Jonas Liwing som kommer bli otroligt nyttig för detta Västerås. Intressant att se om Alexander Younan kan blomma ut den här säsongen i den svartgula tröjan - finns potiential i den killen. 
 
Forwards:
Mattias Beck
Sebastian Benker
Marcus Bergman
Jesper Cederberg
Anthon Eriksson
Mikael Frycklund
Fredrik Hetta
Fredrik Johansson
Jesper Johansson
Isac Skedung
Johan Skinnars
William Wikman
Lukas Zetterberg
Kalle Östman
 
Kommentar: Inte direkt så att sprakar av stjärnglans i denna lagdel. Men gott om rutin finns det i Fredrik Johansson, Beck, Frycklund och Skinnars. Intressanta spelare som Zetterberg, Skedung och Wikman finns det härlig offensiv potiential som kan växa i det här laget. Men vem ska göra målen för detta Västerås?
 
Tränare:
Thomas Paananen - huvudtränare
Lars Ivarsson - ass. tränare
 
Placering: 13
 
Kommentar: Kan absolut överraska den här säsongen som de flesta nykomlingarna har gjort dom senaste säsongerna - men man får nog rikta sig in på att undvika ett negativt kval. Märks att man gjort en omställning efter senaste året i HockeyEttan, har den där riktiga spetsen framåt enligt mig att utmana om en placering bland dom åtta främsta. 
 
1. AIK
------------------------
-------------------------
9.
-------------------------
13. Västerås

VIDEO - Robin Olsson: ''Allt fokus är på fredag''

(OBS! Det blåste en hel del i början av intervjun, därav text så att det underlättar för er att höra vad Robin säger!)
 
 
Fick ett snack med lagkapten Robin Olsson om vad han tycker om försäsongen som vart, om coach Ljusteräng och inför premiärhelgen mot Leksand och Karlskrona m.m
Visa fler inlägg