Ranking - HockeyAllsvenskan: IK Pantern

Bildat: 1959
Arena: Malmö Isstadion (kapacitet: 5 800)
Placering ifjol: 6:e plats - (Slutspelsserien 6:e plats)
Publiksnitt (grundserien): 601 (14:e)

Målvakter:
Jonathan Bjurö
Tim Hultstrand
Lars Volden

Kommentar:
Panterns enda starka lagdel där man plockat in Lars Volden som har erfarenhet från SHL och även landslagspel på meritlistan. Även Bjurö är en bra allsvensk målvakt och har rutin på den här nivån. Men målvakterna måste stå på huvudet i varje match för kommer bli tufft för Malmö-laget i år.

Backar:
Simon Eriksson
Valtteri Ilomäki
Oliver Joakim Larsen
Matias Lassen
Niklas Pavel
William Pethrus
Valentin Pilet
Ruben Rampazzo

Kommentar:
Med Niklas Pavels intåg i laget höjs den här backsidan ett litet snäpp med sin rutin han har. Annars kommer Matias Lassen drar ett tungt lass i försvaret och alltid svårt med dom nya spelarna in. Den här backsidan har verkligen inte mycket att hänga i julgranen om man säger så.

Forwards:
Axel Blomqvist
Robin Dahse
Oscar Eklind
Villiam Haag
Lukas Haudum
Andreas Heier
Nicklas Jadeland
Filip Lennström
Erik Nyström
Nick Olesen
Oliver Olsson
Tony Pappila
Alexander Pettersson
Dennis Svensson
Carl Åsell

Kommentar:
Den här lagdelen känns något starkare än backsidan - med Blomqvist, Jadeland, Dahse, Heier, Nyström och Svensson så har man en godkänd offensiv. Lukas Haudum har jag hört gott om och tror han kan få ett lyft och mycket speltid i den här klubben. Dock kommer det bli tufft om man förlorar någon av dessa spelare under säsongen.

Tränare:
Viktor Stråhle - huvudtränare
Peter Johansson - ass. tränare

Placering: 14:e

Kommentar:
Well, den här katten har haft mer än nio liv om man säger så. Med mycket strul under årsmötet där supportrarna inte stod bakom det som hände där. Skicka tränare så ass. coachen som blir både headcoach och sportchef. Ekonomin som kärvar och man kommer inte kunna låna ut och in spelare som ifjol. Men om man verkligen ska undvika kval behöver målvakterna stå på huvudet och backsidan överprestera.

1. AIK
2.