Silly Season: Spelare som jag vill ha kvar i laget kommande säsong

Det var två veckor sen den där magiska och spännande avslutningen av HockeyAllsvenskan. Tingsryd vann efter förlängning med 3-2 trots att man haft en 2-0 ledning mot Oskarshamn - samtidigt som Almtuna ledde med 4-3 med fem minuter kvar men med fem sekunder kvar så kvitterade AIK till 4-4.

Ett mål som innebar att Tingsryd spelar allsvensk hockey kommande säsong medans Almtuna och Vita Hästen inlett en skrämmande kvalserie.

Och som ni alla vet ryktas spelare ut och spelare in under den här Silly Season. Sen tidigare så är målvakterna Tex Williamsson i Frölunda samt Andreas Ljunggren i Timrå som tredje backup.

Spelare som ryktats ut så här långt är backen Max Lindroth som har SHL-lag på sig, forwarden Daniel Öhrn som senast placerades i HA-laget Västerås samt Kim Tallberg som många lag har ögonen på (SHL/HA). Spelare som ryktats in är Nybro-forwarden Alex Ek samt Tingsrydfostrade forwarden Adam Persson som senast spelat i Kalmar under säsongen.

Spelare som är klara/har kontrakt för kommande säsong är backarna Robin Olsson och Rasmus Sörgardt samt på fw-sidan så har Hampus Melén, Filip Owesson & Gustav Olhaver kontrakt kommande säsong.

Och nu har jag kollat igenom om vilka av spelarna från säsongen som jag vill se i laget även kommande säsong.

Målvakter:
Andreas Ljunggren

Kommentar: Det är kanske mycket som talar för att Tex försvinner - men möjligt att Ljunggren gör det också, dock vill jag se han som förstekeeper till kommande säsong. Där han får möjligheten att spela dom 30-40-talet matcher för han har visat att han håller riktigt bra klass. Fredrik Bergvik (nu i Tranås) signades upp som en tredje backup kan ses som ett alternativ som andremålvakt.

Och som en tredjemålvakt tycker jag man ska ge J20-keepern Didrik Jansson som nu blir överårig där jag tycker han ska lånas ut till en HockeyEttan-klubb för att få speltid.

Backar:
Elias Gunnarsson
Måns Hermansson
Rasmus Sörgardt (redan förlängt)
Joonas Valkonen

Kommentar: Sörgardt som redan förlängt med klubben var grymt viktigt då han gjorde bra ifrån sig. Jag hade gärna såklart sett Lindroth kvar i klubben - men jag ser han som förlorad. Gunnarsson tycker jag kan få en större roll och spela viktiga minuter samt spela i special teams. Hermansson kom hem efter den korta sejouren i Almtuna och gjorde det med bravur som förtjänar förlängt kontrakt.

Valkonen tycker jag gör sitt jobb och är rejäl när det verkligen behövs som jag anser vi behöver på backsidan. Sen behövs en till spelskicklig back för att täcka upp för Lindroth såklart - även om Sörgardt kan fylla den rollen kanske.

Forwards:
Filip Ahl
Joakim Axman
Ludvig Elvenes
Oscar Holst
Daniel Ljunggren
Joachim Nermark
Simon Norberg
Daniel Öhrn
Kim Tallberg
Robin Wernström-Palmqvist

Kommentar: Såklart kommer kanske inte alla dessa lirare vara kvar som Öhrn, Tallberg och Ljunggren som har ögonen på sig. Men jag räknar att man kommer att med samma spelarbugdet kommer tappa några av dom här tre spelarna. Jag känner att Ahl visar att han har skickligheten för att spela på den högsta nivån - men behöver bli jämnare i sitt spel.

En del ifrågasätter nog hur Joakim Axman om varför han var uppsatt som extraspelare i många matcher. För jag tycker att han har bevisat att han spelskicklig spelare som kan spela i special temas - framför allt i powerplay med sitt vassa skott. Elvenes kom inte riktigt till sin rätt - men jag tror att om han stannar och får var med från start tror jag att han får den utveckling han behöver. För det är en spelare med stor potential som har mycket hockey i sig.

Holst tycker jag gör sitt jobb och finns inte mycket att klaga på där. Nermark är otroligt nyttig i boxplay-spelet som river och sliter som gör det jobbigt för motståndarna - likaså Simon Norberg som också är en nyttig spelare som fått möjligheten i special teams.

Och J20-spelaren Wernström-Palmqvist är en spelare jag gärna se kommande säsong tillsammans med Elias Malmkvist som ska få chans att spela till sig ett kontrakt - annars tycker jag man ska låna ut dom till en HockeyEttan-klubb och plocka tillbaka dom när skador eller liknande uppstår.

-

Det här är vad jag tycker - nu vill jag höra era tankar om vilka NI vill ha kvar till kommande säsong, skicka en kommentera och gör din åsikt hörd.