#Norgeaway - dag 3: Hem ljuva hem

För ungefär 3 ½ timme sen så landade den lilla supporterbussen i Tingsryd. En lugn resa hem där dom flesta var tröttna och slitna efter helgens segrar och festligheter.

Igår så var andra matchen för dom grönvita där Stjernen från Fredrikstad stod på programmet. Ett lag som räknas hamna på den nedre halvan av norska högsta ligan (Get-Ligaen). Dock gick hemmalaget ut hårt och vek inte en tum i närkamperna - utvisningarna skulle hagla under matchens gång.

Tingsryd tog ledningen i första perioden där backen Albin Johansson stänkte dit 1-0. Sen brakade helvetet löst i mittenperioden där speciellt en av Stjernens transatlanter Andrew O'Brien utmärkte sig med att vara fysisk och spela riktigt fult.

Han fick 2 minuter efter först delat ut en smäll mot en av Tingsryd-spelarna i sarghörnan - därefter blev han så förbannad att fick även ett personligt straff på 10 minuter. Men det skulle visa sig inte vara slutet för herr O'Brien denna eftermiddag.

Andra perioden var mest stökig och det svängde fram och tillbaka där målvakterna höll siffrorna nere - därmed fortsatt en 1-0 ledning inför sista perioden för Tingsryd.

Matchbilden blev direkt inte annorlunda i den sista akten där utvisningarna bara fortsatte strömma in. Mitt i allt detta utökade Tingsryd ledningen till 2-0 genom Joachim Nermark. En viss O'Brien gav hemmalaget hopp efter att ha gjort 2-1 i spel fem mot tre.

Holst hade fått gå av och Owesson som var extraforward kom in efter halva perioden lite drygt. Han fick en rejäl smäll mot huvudet av nyss nämnde O'Brien, så ful smäll att han hade spelat klart för dagen. Då Filip skyddade sig med händerna så kunde han trots allt fortsätta spela vidare.

Dock skulle Stjernen i slutet av matchen får in sin kvittering, där mycket skicklige Daniel Ciampini satte 2-2 efter en retur som Ljunggren släppte.

Förlängningen blev mållös trots chans för Tingsryd i powerplay - straffar fick avgöra där Filip Owesson först en i ordinarie straffläggningen, därefter satte han en under sudden-straffarna. Stjernen hade därmed chansen men Ljunggren räddade och femte raka segern för dom grönvita var ett faktum.

Nu blev det en hel del om matchen - men det hände så otroligt mycket, framför allt där O'Brien hamnade i störst fokus.

---

Om man ska summera den här helgen så tycker jag man gör en bättre match i fredags mot Sparta Sarpsborg.

Ska man plussa för individuella spelare så lyfter jag centern Jacob Heljemo som leder den interna poängligan med sina 2+3. Otroligt skridskoskicklig och bra spelsinne - en spelare jag själv var tveksam till, men sett till hur han vart under försäsongen har den unge talangen imponerat på mig helt klart.

Men hela den kedjan med Olhaver - Heljemo - Holst / Owesson har gjort det riktigt bra under försäsongen och förtjänar all beröm. Dom river och sliter samtidigt som Heljemo är den skicklige centern som hittar dom där passningarna - nej, det kan bli otroligt spännande att se.