It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockey: Tingsryd - Helsingborg

image1Igår så var jag på hockey, det var rätt så kul till en början då när Tingsryd, hockeylaget i mitt hjärta tog ledningen mot gästande Helsingborg i hockeyns division 1 F. Mattias Persson gjorde 1-0 efter 2.25 assisterad snyggt av Linus Näsström och David Jonsson. Taif gjorde också sen 2-0 efter 15 minuter drygt genom Linus Näsström snyggt assisterad av Mattias Persson där också.

Andra perioden var inte lika sevärd ur Tingsrydpublikens synvinkel, mer åt Helsingborgs, dom kvitterade till 2-1 och sen kom också 2-2. Men, Taif skulle ta ledningen igen genom Tomas Lundström assisterad av Linus Bladström.
Sen kom Helsingborg tillbaka och det var inte det roligaste och gjorde 3-3. Ingen sevärd period precis om man ser det i Taifsupportrarnas synvinkel. Mycket felpass och försvarsspelet var uselt från Taif.

Tredje perioden kunde inte börja sämre, Helsingborg gör 3-4 på en försvarsmiss i Taif, och Taifpubliken var inte så glada och se det. Taif gjorde felpass efter felpass efter felpass, men den enda femman som kämpade nåt så när i sista perioden var Linus Bladström ny från IK Oskarshamn, Tomas Lundström och Henrik Bankelius ny från Linköpings HC J-20. Det skulle också bli 3-5 till Helsingborg i slutet av perioden i tom bur då Taif chansat att göra mål med drygt 2 minuter kvar. Och de 1 069 Taifanhängare åkte hem med en sur min och poänglösa från Dackehallen.

Ingen vilja fanns i Taifspelarna i den sista perioden, inget hjärta fanns i sista perioden, inga fina passningar i dom två sista perioderna, ingen som tryckte till ordentligt i sargen dom två sista perioderna. Frågan kvarstår, vad gör Einarsson - Andersson - Svensson femman egentligen, dom glimta till då och då, men sammanfattningsvis finns ingenting att berömma den här kedjan nånting.

Det var allt för mej denna dag och Taif halka efter dom 4 främsta i tabellen och kampen om en plats till allsvenskan!

Mvh
Kim Henningsson
Visa fler inlägg