It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Tingsryds AIF - Troja/Ljungby

Jaha, detta var väntat att Tomtarna från Ljungby skulle ta med sig 3 poäng och vinst för deras del med 3-2.

Till att börja med så var Troja snäppet bättre i inledningen och var mer hetare på att ta pucken och resulterade 1-0 efter 22 sekunder och 5.28 så var det dags för Troja att sätta 2-0. Och inledningen på den här matchen för TAIFs del hade börjat väldigt dåligt, och tio minuter in i matchen så tog TAIF en mycket välbehövlig time-out. Och hämtade upp sig en liten smula men resulterade inte i något mål och TAIF behövde verkligen första målet i andra om det skulle bli match av detta, och match blev det och mål blev det också för TAIF i andra perioden 1-2 i power-play. Men så kom det som inte fick hända när TAIF var på gång ett baklängesmål och 1-3 stod sig perioden ut. Och in i tredje var TAIF hetare och försökte trycka in två mål, helst 3 mål för viktiga 3 poäng. Och första målet kom tio minuter i tredje genom ett snyggt mål i krysset av den lille backen och måltjuven Christoffer Björklund. Men mer mål blev det inte trots att TAIF tog ut målvakten i slutet hjälpte det inte och förlusten är ett faktum. Och dem många Troja-supportrar på bortaståplatsen var ju väldigt glada för det var deras 22a raka utan förlust.

Och så satt man kvar där en stund i hallen och funderade på om vi har ett bra lag till att gå till playoff och gå ännu längre till och med till kval, och fundera fortfarande på om vi kan gå så långt. Troja kommer gå långt i år om man inte gjorde som förra året, men dom kommer nog ta sig kanske hela vägen, inte säker, men vet aldrig dom har mycket bättre lag i år känns det som.

Och matchens lirare i TAIF:
* Oliver Ekman-Larsson - inte många misstag idag
* Mattias Persson - försökte och gick förbi motståndarna och var nära och göra kvitteringen i sista perioden
* Johannes Jönsson - höll oss kvar i matchen framför allt i första då det var bud på fler mål än två.


Matchens snyggaste mål:
* Christoffer Björklund - och som han gjorde det, rakt upp i krysset av den lille Borlängekillen.

Matchens roligaste:
* Publiksiffran, 2 626 åskådare i Dackehallen
* Vi får tacka Steelers att dom lyckades besegra Mariestad hemma med 6-3 och TAIF har fortfarande chansen på tredje playoffplatsen, men då krävs det helst 6 poäng mot Örebro och Mariestad borta.

Matchens tråkigaste:
* Att TAIF inte var med från start, var lite för övertända och slarvade bort många passningar i början vilket ledde till försvarsmissar i egen zon och två baklängesmål på fem och en halv minut.

Mvh
Kim Henningsson
Trogen TAIFare
Visa fler inlägg