It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Rättvis TAIF-seger över Växjö

Det var definitivt ett taggat Tingsryd som spelade väldigt bra mot Växjö matchen igenom i eftermiddags. Första perioden pressa dom Växjö bra och håller Växjöspelarna utanför så dom inte får någon chans och skjuta. En väldigt bra första period från båda lagen där det var chanser åt båda håll men två väldigt bra målvakter som stod i vägen på vardera sida. 14 - 11 slutade skotten.

Andra perioden spelade Tingsryd också bra men skotten på mål var inte många men direkt i början av inledningen pangade Jari Kauppila till och stänkte dit 1-0 och det blev ett stort jubel i hallen bland de drygt 3 200 personerna. David Fredriksson jobbade hårt och tog pucken i förarbetet till 1-0 målet. Sen 6 minuter in i andra öka Tingsryd på ledningen och det var Robin Jacobsson som pangade snyggt in 2-0 och det var Tingsryd hade kommandot. Sen kom några märkliga utvisningar för Tingsryd som gjorde att TAIF fick spela boxplay (spel 5 mot 3). Växjö hade då chansen o reducera men en viss storspelande Victor Tisell i Tingsrydkassen stängde igen och räddade Tingsryd i andra perioden. 3 - 13 i skott slutade de i andra perioden.

Tredje perioden var det Tingsryd som hade kontroll på spelet över hela banan, från forwards till målvakt så var allt stabilt. Chanserna kom från båda håll och Växjö försökte trycka in reduceringspuck men Tisell stod i vägen. Växjö tog i slutet ut målvakten men lyckades aldrig får in pucken och TAIF kunde bärga sin 3:e seger på hemmaplan efter 4 raka hemmaförluster. Segern var rättvis och skotten 21 - 34 visar på att Tisell var helt grym idag och storspelade och är i bra form just nu och han har växt in i den allsvenska kostymen, Tisell.


TAIF-glädje efter 2-0-segern över kronobergsrivalen Växjö Lakers.

Bild tagen från:
http://taif1011.calegula.se/#127TAIF-BETYG:

T T T T T T - Hela laget (ett jäkla bra spel från alla idag)
T T T T T - Victor Tisell 
T T T T - Simon Stark
T T T - Jari Kauppila
T T - David Fredriksson
T - Robin Jacobsson


Härnäst väntar match borta i Karlskoga på onsdag. Då möter man Bofors.

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE
Visa fler inlägg