It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

XL Bygg Cup - dag 3: Tingsryd segrare i cupen

 
Ja, idag så var det alltså sista dagen för XL Bygg Cup i Tingsryd. Matchen mellan Visby - Vimmerby var väl till fördel Vimmerby som inledde matchen bäst men båda lagen hade problem med sitt PP-spel. Vimmerby skulle visa sig har mest ork kvar efter 3:e matchen på 3 dagar.

Man vann matchen rättvist tycker jag och slutresultatet blev så mycket som 4-1 till Smålandslaget.
 
Till dagens andra match så vilade man två forwards och det var samma forwards som vilade igår, nämligen Pettapiece och Jacob Nilsson. För dagen så var det Ragnewall som stod i TAIFs kasse, Skövde hade dom vassaste chanserna i öppningsperioden men matchen mållöst efter 20 minuters spel.
 
Tingsryd skulle sedan efter en straffmiss av Jarkko Oikarinen revanschera sig och göra två mål först genom Olof Svensson och sedan Sebastian Benker. Skövde kom tillbaka in i matchen och skulle reducera till 2-1 innan andra perioden var till ända. 
 
Slutperioden så small det direkt från TAIF, Adam Persson kom in framför kassen och satte dit 3-1 efter 33 sekunder bara. Man hade en del chanser i Skövde men Tingsryd skulle kontrollera detta och 4-1 skulle komma efter 15 minuters spel genom Filip Owesson. Matchen slutade också 4-1 och betydde också att Tingsryd tog hem segern i cupen. 
 
Poängligan i denna cup vann Tingsryds Markus Persson denna då han gjorde 7 poäng (3+4) på 3 matcher, ett imponerande facit helt klart. Efter honom var det TAIFs Nicke Johansson som mäktade med 4 poäng (1+3) på dessa 3 matcher. Vimmerbys Alexander Holmberg hamnade även han på 4 poäng (1+3) på dessa matcher under helgen.
 
Så här slutade XL Bygg Cup 2014:
1. Tingsryd, 9 poäng
2. Vimmerby, 5 p
3. Skövde, 4 p
4. Visby/Roma, 0 p
 
Tycker kedjan med just Benker - Johansson - Pajen har imponerat mest på mig under den här helgen, absolut. Härnäst väntar nu en tripp till Gotland där man nästa helg spelar dubbelmatcher mot Visby/Roma.