It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Intervju med nyförvärvet Niklas Enberg

Bild tagen från: Odense Bulldogs
 
Det är lungt så här i sommartider och lagen håller på med sina sommarträningar. Fick denna gång tag på ett av nyförvärven i Tingsryd, nämligen backen Niklas Enberg
 
Berätta lite om dig själv! 
Mitt namn är Niklas Enberg och jag är 28 år gammal och kommer från en liten by i Norrbotten som heter Långnäs, ca 15 km utanför staden Piteå. Jag är väldigt sportintresserad och tycker om all form av träningsaktivitet.
 
Har du hållt på med några andra sporter? 
Jag spelade fotboll ändå tills jag var 16 år när jag var tvungen välja mellan hockey och fotboll. Då föll valet på hockey. Även om jag nog var lite bättre på fotboll, där jag även var med och spelade elitlägret i Halmstad. 
 
Vad var det som gjorde att du valde just Tingsryd? 
Tingsryd visade rätt tydligt att dem trodde jag skulle passa bra in i deras profil så då blev valet rätt enkelt. Klubben satsar på att gå upp nu när hockeyallsvenskan ska utökas och det känns grymt inspirerande att få vara med på den resan. Sen känner jag killar i laget som talat väldigt gott om föreningen och det ska bli kul att få spela med dem igen.
 
Vad gör du under säsongen när du inte tränar eller spelar? 
Under säsongen när det inte är träning eller match brukar jag umgås med min flickvän Lisa och se tv-serier. Nu på senare år har jag även börjat söka distansutbildningar och studerar olika kurser hemifrån.
 
Du spelade senast i danska laget Odense, hur var säsongen för dig där?
Säsongen med Odense var helt okej utifrån mina förväntningar. Jag fick spela mycket i alla olika spelformer och dessutom utveckla mitt offensiva spel en hel del. Tyvärr var vi inte tillräckligt starka och åkte ut direkt i kvartsfinal.
 
Beskriv dina styrkor som hockeyspelare! 
Mina starkaste sidor som hockeyspelare är spelsinnet, passningsspelet och spelet i egen zon. 
 
Ditt bästa hockeyminne! 
Mitt bästa hockeyminne hittills var när jag fick ta steget upp till Hockeyallsvenskan med Troja säsongen 07/08. Den känslan vill jag få uppleva med Tingsryd den här säsongen. 
 
Om du inte skulle hålla på med ishockey, vad skulle du vilja jobba med i framtiden? 
Om jag inte spelat hockey hade jag nog velat bli sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor. Mycket för att jag intresserad av kroppen och dess funktioner. 
 
Vad kommer att hända under sommaren? 
Jag kommer tillbringa sommaren i Piteå och hjälpa mina föräldrar med en del arbete på gården. Sen blir det givetvis att umgås med vänner och nära och kära. Träna, spela tennis, bada, fiska och va ute på sjön är saker som kommer ske mycket i sommar. 
 
Om du kollar på dom andra lagen i södra serien, vilka tror du mer slåss om Allettanplatserna? 
Det kommer vara en tuff och jämn serie där säkert 7-8 lag har potential att vara med och slåss om dem fyra första platserna. Förutom vi så ser Kristianstad och Kallinge/Ronneby rätt starka ut. Troja/Ljungby kommer med all säkerhet att vara med att utmana i toppen av tabellen. Sen tror jag faktiskt att Pantern kan bli rätt farliga iår. Dem har värvat bra och är av tradition svårspelade på sin hemmaplan. Mörrum och Helsingborg var i allettan ifjol och vet vad som krävs för att ta sig dit. Dem vill nog vara med och slåss om topp 4 platserna igen.


Fem snabba… (svaret i fetstil)

Sommar eller Vinter 
Action eller Komedi
Pasta eller Pizza
Stanley Cup eller Fotbolls-VM
Snyggt mål eller Snygg assist