It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockeyettan Södra: Allettan-platsen kan säkras

 
Tingsryd kommer till matchen idag borta mot Halmstad med alla utan Jarkko Oikarinen, som dock är i full träning och kan vara tillbaka till matchen mot Mörrum på onsdag. 
 
Man kommer i Tingsryd med två raka förluster i bagaget inför dagens match där man släppt in 11 mål på dessa matcher (Nybro och Kristianstad). Så defensivt är något som man behöver slipa på och Ragnewall ska inte lastas för allt bakåt, han behöver hjälp av sina lagkamrater. 
 
100 % fokus är det som gäller idag för Tingsryd för vinst idag och man har säkrat den åtråvärda Allettan-platsen. Det är en kamp mellan Nybro som ligger sju poäng bakom Tingsryd och kan vid seger mot Pantern hemma idag samt att TAIF förlorar vara endast fyra poäng bakom.
 
Men detta är något som Tingsryd bör undvika och i och med att jag säger att man ska ha 100 % fokus är som man inte riktigt haft fullt fokus under 60 minuters spel. Vara noggrann i allt man gör, allt för att spela sig ur defensiv zon samt uppspelen m.m 
 
Man möter ett Halmstad som fått rikta sig in på fortsättningsserien ett bra tag men tog med sig alla tre poängen mot Tingsryd när man möttes i Nelson Garden Arena och vann med 3-2. En åttondeplats ligger man på och är väl ungefär där jag räknade med att man skulle ligga också i denna serien. 
 
Halmstad vann senast hemma mot Dalen med 4-1 men förlorade innan dess borta mot Olofström med 4-5 efter förlängning. Så man har verkligen blandat och gett i denna serien, men målvaktsspelet som vart ett problem för laget tidigare har funnit stabilitet där bak. 
 
Jonathan Sääf ligger tvåa i målvaktsligan (vad gäller rädd.-%) med sina 92,89 % på dom 15 matcher han har stått. Det var även han som stod när man mötte Tingsryd i senaste mötet.
 
Ni kan se matchen på Halmstads webbsändning som kostar 119 kr. 
Visa fler inlägg