It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockeyettan Södra: Äntligen 3 poäng för TAIF

 
Idag så var det dags för första derbyt i serien och TAIF inledde ganska bra och skapade chanser men fick inte in den. Men så i slutet så kunde man till slut i powerplay sätta dit ledningsmålet genom Nicke Johansson efter 18 minuter drygt av perioden.
 
Perioden slutade 1-0 och chanser kom det så även i andra perioden, en hel del faktiskt. Pucken ville verkligen in för dom grönvita och istället skulle KRIF kvittera då man gick bort sig bakom mål och rena gatan för KRIF-spelaren. Nio minuter spelat av perioden då målet kom för Blekinge-laget sedan tryckte Tingsryd på bra och skapade riktigt farliga lägen men man fick inte in den svarta gummitrissan. 
 
Nej, perioden slutade 1-0 till bortalaget och frågan var skulle matchen ta vägen och inledningsvis började det på bästa sätt i tredje perioden för hemmalaget. Ledningsmålet kom efter 53 sekunder återigen i PP genom Dave Lindarv och nu kunde man väl ändå ro hem dom där 3 poängen?
 
Men det var bara början av perioden och KRIF skulle kvittera med 13 minuter spelat och man trodde det inte var sant. Tingsryd hade skapat mycket bra lägen matchen igenom, skulle man bara ta två poäng idag igen? 
 
Så blev inte fallet för man fick sedan med drygt 4 minuter kvar chansen i PP och man förvaltade det på bästa sätt. Man vann teken och PANG sa det, tre sekunder tog det och så var det 3-2 till Tingsryd genom Markus Persson och publiken var i extas, hallen fullkomligt kokade.
 
Detta skulle bli segermålet och man tog verkligen hem 3 sköna poäng och man såg på glädjen hos spelarna direkt efter slutsignalen att det verkligen lättade hjärtat hos dom. 
 
Nu väntar Olofström borta på onsdag i HBM Arena, nedsläpp 19.00
 
Övriga matcher i Hockeyettan Södra:
Nybro - Olofström 4-3
Halmstad - Kristianstad 4-6
Helsingborg - Dalen 6-2
Troja/Ljungby - Pantern 2-3 e. str
 
Tabellen efter 3 omgångar spelade:

Taget från:
Swehockey
 
 
Visa fler inlägg