It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

It's All About TAIF tippar lag 1-8 i HockeyAllsvenskan

Undre halvan av HockeyAllsvenskan 15/16 blev tippat igår, som ni kan se här. Nu är det dags för mig att tippa toppskiket av serien, såklart jättesvårt att lista topp 8 då det är en del som kan överraska på den nedre halvan anser jag. Vilket då betyder att något lag på övre halvan här kommer att bli en flopp, vem det blir får vi se i vår.
 
Men nu till toppskiket lag 1-8:

1. Västerås (placering ifjol: 1)
Serieledarna från ifjol som torskade i finalen mot Karlskrona ifjol vilket innebar att man mötte Rögle i direktkvalet där man också torskade. Frågan är om det sitter mentalt hos dom som var i laget ifjol, men jag tror man har släppt det helt och blicka framåt. Backsidan är inte helt komplett än, lär komma in något nyförvärv till där och kan nog behövas. Amerikanen Charlie Cook som förstärkt backsidan spelade inte ifjol, hur bra form är han i? Man har dock en rutinerad herre längst bak i Jonas Fransson så man behöver inte vara oroliga bakåt. Offensivt ser det intressant ut, Niklas Lihagen är en rutinerad pjäs, Stefan Gråhns en annan och Jeremy Williams som får ta revansch från fjolåret poängmässigt vilket jag tror att han kommer göra. Och Västerås kommer ta revansch från fjolåret och ta sig upp till SHL. 
 
 
2. Leksand (placering ifjol: 11 - SHL)
En finsk och en norrman ska hålla tätt mellan stolparna denna säsong i Leksand som känns osäkert. Leksand som i direktkvalet till SHL förlorade mot Malmö och åkte därmed ner i HockeyAllsvenskan återigen. Men bland backarna har man Jonas Frögren och Robin Jacobsson som två viktiga pjäser samt nyförvärvet Viktor Amnér som är en poängproducerande back som hade en bra säsong i Vita Hästen ifjol. Anfallssidan ser intressant ut med Janos Harí samt Brock Monpetit som två spännande spelare, även finske Tommi Paakkolonvaara måste ses som en intressant spelare också i dalalaget. Man kommer hamna här uppe tror jag om målvaktssidan funkar, annars kan man få problem att ta en av dom två översta platserna. 
 
-------------------------------
 
 
3. Björklöven (placering ifjol: 6)
Det så klassiska laget från Umeå, Björklöven har värvat ihop ett bra gäng till denna säsong. Bra sista utposter och en stabil backsida med Mike Banwell som ett intressant nyförvärv. Rutin och spelskicklighet finns det gott om framåt i bland andra Jon Palmebjörk, Pär Edblom, Lucas Sandström samt Stefan Öhman. Kanadensaren och nyförvärvet Alex Hutchings är onekligen en spelare man får hålla koll på. Man faller på mållinjen när det gäller att ta dom två främsta platserna, men man kommer vara där och nosa på dom. 
 
 
4. BIK Karlskoga (placering ifjol: 5)
Laget som alltid numera är uppe och slåss i toppskiket och kommer göra det i år igen - men räcker inte till i år igen. Backsidan ser helt okej ut och hade behövts stärkas upp lite, målvaktssidan med Joel Gistedt som kommer bli viktig pusselbit för Karlskoga. Framåt har man mycket rutin och skickliga spelare för att vara med i toppen även denna säsong - men topp två kommer man inte hamna dessvärre.
 
 
5. AIK (placering ifjol: 13)
Till denna säsong om man jämför med fjolåret kommer vara ett positivt år för Solnalaget. Ifjol stämde ingenting trots panikvärvningar av alla dess slag, spelare lämnade under säsong - en turbulent säsong. Men man redde ut det i kvalserien utan några problem. Nu är det ett nytt AIK som kommer vara med där uppe och slåss i toppskiket. Målvaktssidan ser ser bra ut med Robin Rahm som sista utpost, backsidan ser inte så bra ut, där behövs det stärkas upp enligt mig. Framåt den ack så viktige hemvändaren Oscar Steen som är tillbaka efter en sejour i Västerås, men som sagt forwardssidan ser bra ut men laget kommer inte räcka hela vägen till dom två översta platserna. 
 

6. Oskarshamn
(placering ifjol: 11)
Många lär höja på ögonbrynen när jag sätter Smålandslaget IK Oskarshamn så här högt upp. Man har år efter år vart med och kämpat om PO-platser och fallit på målsnöret många gånger. Ifjol var platt fall och en del krävde att tränaren skulle gå, men nu verkar det frid och fröjd ändå. Målvaktssidan med Dan Bakala som nyförvärv från Mora får ses som stabil sista utpost. Backssidan ser stabil ut med kapten Daniel Ljungkvist som fältherre, forwardssidan även den intressant med nyförvärv som Joakim Hagelin samt transatlanterna Nicolas Deschamps och Mitch Wahl. Lyckas alla tre dessa spelare att producera så har laget från östkusten en rolig vinter att se fram emot, man kommer åtminstone ta en PO-plats - det är jag övertygad om. 


7. Mora
(placering ifjol: 7)
Även här tror jag dalalaget Mora kommer hamna på samma placering som ifjol. Målvaktssidan är den enda punkten som är svag även om det är två intressanta målvakter man har där bak - men dom har inte rutinen. Backsidan ser helt okej ut, men tappet av Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson lär märkas men man kommer få det att fungera. Forwardssidan ser intressant ut och med Daniel Hermansson i spetsen tillsammans med Johan Alcén blir det en bra vinter för dalalaget.


8. Vita Hästen (placering ifjol: 8)
Samma placering som ifjol tror jag Norrköpingslaget kommer hamna, då man som nykomling länge och väl var ännu högre upp. Man tappade i slutspurten och klarade ändå ta den där sista PO-platsen, målvaktssidan med Axel Brage är viktigt för laget att han är kvar då han eller mindre stod pall flera gånger ifjol. Backsidan ser helt okej ut, Daniel Josefsson får styra upp i det fältet. Bara en transatlant kvar sen ifjol då man bröt kontraktet med dom andra under pågående säsong, Adam Schmidt gjorde helt okej ifrån sig i den rödvita dressen. Offensivt så ser det väl helt okej ut faktiskt, ser inte så skrämmande ut som jag trodde - då jag trodde man skulle förstärka med bättre offensiv kraft. Något jag säkert får äta upp längs vägen av Norrköpingssupportrar.
 
Det var det hela, så att säga - om jag ska koppla ihop alla lagen så slutar HockeyAllsvenskan 15/16 följande:
 
1. Västerås
2. Leksand
--------------------
3. Björklöven
4. BIK Karlskoga
5. AIK
6. Oskarshamn
7. Mora
8. Vita Hästen
--------------------
9. Asplöven
10. Tingsryd
11. Sundsvall
12. Timrå
--------------------
13. Pantern
14. Almtuna
Visa fler inlägg