It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Segertåget fortsätter

 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
BIK Karlskoga - Tingsryd 1-5
Tingsryd - Pantern 2-1
 
Match som redan spelats denna veckan:
IK Oskarshamn - Tingsryd 1-4 (tisdag)
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 22 p (4+18), 25 matcher
Niklas Johansson - 21 p (1+20), 25 matcher
Alexander Ruuttu - 14 p (9+5), 22 matcher
 
Powerplay:
16,30 % (9:a)
 
Boxplay:
85,26 % (4:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 12 matcher - 93,05 %
Johannes Jönsson, 14 matcher - 92,73 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Matchen mot BIK Karlskoga förra onsdagen slutade med en rejäl storseger med hela 5-1 där pallade för det tryck Karlskoga hade under första 10 minuterna. Men så fort första målet kom så rullade det sen på och tre tunga poäng denna onsdagskväll i Nobelhallen.
 
Tittar vi till Panternmatchen har jag inte mycket att säga om förutom om vad det jag hört att bortalaget Pantern lika gärna kunde vunnit matchen men Pajen blev segerskytt i tredje perioden.
 
Och ikväll så stod Oskarshamn på programmet och man låg under med 1-0 efter första perioden och gjorde två mål under dom sista fem minuterna av andra perioden. Enberg kvitterade och Ruuttu kunde ge laget ledningen med 2-1 med 21 sekunder kvar av perioden. Ruuttu avgjorde mer eller mindre när 10 minuter av tredje gått och snyggt satte 3-1. Drew Paris satte 4-1 i tom kasse 1 ½ minut kvar av matchen och spiken i kistan därmed.
 
Detta innebar också sjunde raka segern för dom grönvita. Härnäst väntar serietrean Västerås borta på fredag - därefter Vita Hästen i Himmelstalundshallen på söndag. Två tuffa matcher att vänta alltså.
 
Kommande matcher:
Västerås (b) - fredag 19.00 i ABB Arena
Vita Hästen (b) - söndag 16.00 i Himmelstalundshallen
 
--------------------------------------------------------------------
 
I förra veckan så segrade J18 på hemmaplan i Nelson Garden Arena mot jumbon Mariestad. Segersiffrorna skrevs till hela 8-3 och en viktig seger för grabbarna, såklart.
 
Målskyttar i matchen: Elias Gunnarsson 2, Robin Wernström-Palmqvist, Anton Bengtsson, Anton Olsson, Louis Petit och Lukas Fransson
 
Och med gott självförtroende åkte man i söndags till Ljungby Arena för derbyt mot Troja. En match man tyvärr förlorade med hela 7-3 till slut - målskyttar i den matchen för TAIFs del var Erik Hansson, Ludwig Nordqvist och Felix Snaula.
 
Kommande matcher för J18 i veckan:
Växjö (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Oskarshamn (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
J20 gör som A-laget och fortsätter rada upp segrar - i förra veckan så slog man Oskarshamn på tisdagen med 2-0 där Lukas Hansson var segerorganisatör då han gjorde båda målen i matchen.
 
Tranås borta var det i lördags - en match som man också kunde vinna med 5-2 där målskyttar för Tingsryd var Tobias Henriksson, Rene Geier, Frank Landqvist, Rasmus Wilhelmsson och Frans Engrup.
 
Kommande matcher för J20 i veckan:
Vita Hästen (h) - lördag 16.00 i Nelson Garden Arena