It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Bra hockeyvecka för TAIF

 
Det har vart en riktigt bra hockeyvecka för våra TAIF-lag (A-lag, J20, J18) och sen kommer jag också i inlägget med lite intressant fakta kring TAIF i HockeyAllsvenskan.
 
Matchen för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - Oskarshamn 2-1
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 32 p (9+23), 39 matcher
Niklas Johansson - 27 p (3+24), 39 matcher
Markus Persson - 22 p (9+13), 37 matcher
 
Powerplay:
14,89 % (12:a)
 
Boxplay:
84,17 % (3:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 16 matcher - 92,58 %
Johannes Jönsson, 25 matcher - 92,98 %
 
Kommentarer angående matchen i förra veckan:
Om jag ska ge en liten kort kommentar om matchen i lördags som var en tillknäppt tillställning där det dock fanns chanser. Det var tajt och jämnt mellan lagen där målvakterna nästintill spikade igen. Markus Persson blev segerskytt då han i den tredje perioden skickade in pucken mot mål och letade sig bakom Oskarshamns-målvakten. Detta innebär att man befäster sin serieledning med att ha fyra poäng ner till tvåan AIK.
 
Lite intressant fakta:
Jag gick igenom alla matcher TAIF spelat så här långt och kollade hur skottstatistiken vart i match efter match. Man har alltså spelat 39 matcher och 19 av dom matcher har man förlorat skotten, varav 17 har man vunnit matchen trots man förlorat i skottstatistiken.
 
Minst skott sköt man borta mot Timrå (11 skott) där man lyckades vinna med 3-1. Näst minst skott var senast hemma mot Oskarshamn där man sköt 14 skott och vann matchen med 2-1. Bara intressant fakta för statistiknörden som vill läsa.
 
Kommande match:
Vita Hästen (h) - söndag 16.00 i Nelson Garden Arena
 
--------------------------------------------------------------------
 
J18 har i denna vecka bara spelat en match denna vecka och detta mot rivalen Växjö hemma i torsdags. En match där jag tycker Tingsryd tog tag i taktpinnen och höll sen i den matchen igenom. Trots det blev det en jämn kamp där hemmalaget höll undan och vann med 4-3 och tog tre viktiga poäng.
 
Målskyttar: Tobias Henriksson, Erik Hansson, Anton Olsson & Lukas Fransson
 
Kommande match för J18 i veckan:
Oskarshamn (b) - söndag 15.30 i Be-Ge Hockey Center
 
Och så till J20 som också som J18 bara spelat en match denna veckan. Nässjö hemma stod på programmet i lördags. En match som man hade förtvivlat svårt att få in pucken bakom Nässjö-keepern. Trots över 60 skott blev det bara 2 poäng då man kunde vinna efter straffar - resultatet blev 2-1.
 
Målskyttar: Rasmus Wilhelmsson & Lukas Hansson (avg. straff)
 
Kommande match för J20 i veckan:
Oskarshamn (b) - lördag 14.00 i Be-Ge Hockey Center
Visa fler inlägg