It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Grönvita segrar mot nykomlingar

 
I denna Veckan som gått-inlägg så kommer det bara att bli om A-laget och deras resultat i förra veckan. Både J20 och J18 har uppehåll fram till i helgen 5-6 november. 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Västervik (b) - vinst 3-1
Södertälje (b) - vinst 5-1
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 12 p (8+4), 14 matcher
Zack Phillips - 12 p (5+7), 14 matcher
Adam Schmidt - 9 p (2+7), 14 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
16,36 % (9:e) / 82,05 % (6:e)
 
Målvakterna:
Tim Sandberg, 7 matcher - 91,00 %
Niklas Rubin, 8 matcher - 95,30 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Förra veckan bjöds på dubbla bortamatcher mot nykomlingarna Västervik samt Södertälje. Västervik som inlett säsongen starkt, inledde bra i  matchen mot Tingsryd på sin hemmaplan. Tingsryd tog ledningen däremot genom Jonathan Johnson som man tog med sig in i periodpaus efter 20 minuters spel. 
 
Västervik tryckte på bra i början av andra perioden och det hade kanske vart hemmaledning efter två perioder om det inte vore för TAIFs Niklas Rubin i kassen. Rubin som storspelade och höll nollan efter 40 minuter. 
 
Till den tredje perioden så fick Tingsryd chansen i powerplay. Där kunde Johan Eriksson panga in 2-0 och uppförsbacken tyngre för Västervik. Fem minuter senare räknade man inte in alla grönvita spelare i Västervik och Johnson satte sitt andra och lagets tredje mål i matchen. 
 
Hemmalaget fick till en reducering men kom inte närmare och Tingsryd blev det första laget att besegra Västervik på sin hemmaplan. 
 
Till matchen i lördags som spelades i Scaniarinken där Tingsryd mötte Södertälje. Ett Södertälje man hade förlorat i seriepremiären på hemmaplan. Nu var det dags för revansch för dom grönvita, men det var SSK som gjorde 1-0 åtta minuter in i första perioden. Kvitteringen kom för Tingsryd drygt fem-sex minuter senare genom Måns Hermansson.
 
Mittakten så tog Tingsryd tag i taktpinnen och släppte den aldrig. En lyckominut där man i spelvändningarna kunde dra ifrån till 3-1 mot hemmalaget. Patrik Nilsson gav Tingsryd ledningen i matchen (2-1) och sen utökade Niklas Johansson genom att göra sitt första mål för säsongen (3-1). 
 
Sen till tredje perioden kunde Tingsryd tidigt döda matchen och sätta 4-1 genom Johan Eriksson. Jonathan Johnson kunde sedan fastställa slutresultat till 5-1 med fem minuter kvar av matchen.
 
En komfortabel seger mot ett Södertälje i en negativ trend - det var verkligen inget snack om saken även om Södertälje var med i den första perioden. Men när Tingsryd ökade tempot och med sina spelvändningar gör mål orkade inte SSK att komma tillbaka.
 
Tingsryd ligger nu på samma poäng (30) som serieledarna Timrå som igår fick stryk borta mot Mora med 2-5. Detta innebär att TAIF imorgon kväll kan efter matchen mot Björklöven vid seger vara nya serieledare.
 
Kommande matcher:
Björklöven (h) -  tisdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Vita Hästen (b) - fredag 19.00 i Himmelstalundshallen
 
-------------------------------------------------------------
 
Kommande match för J20:
Dalen (h) - lördag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
Kommande match för J18:
Kungälv (h) - söndag 14.30 i Nelson Garden Arena
 
Visa fler inlägg