It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

HockeyAllsvenskan 17/18 - så här långt

 
Det är 31 december 2017 och ska summera HockeyAllsvenskan säsongen 17/18 så här långt. 
 
Säsongens...
 
...bästa lag: Timrå. Man är serieledare och på samma poäng som serietvåan Leksand. Ska man jämföra dessa två så har Timrå haft en jämn säsong och vart det bästa laget under säsongen helt klart. Det mesta stavas Jonathan Dahlén och hans intåg i det rödvita laget - frågan är om nu Dahlén lämnar för SHL i början på nästa år. Kommer man vara serieledare efter 52 omgångar? Mitt svar kommer bli nej. 
 
 
...flopp: BIK Karlskoga. Har vart minst sagt en turbulent säsong för ett lag som förväntades vara i topp. Trots en invärvad transatlantisk målvakt där Karlskoga brukar lyckas - blev inte så denna gång. Shane Owen fick säga tack och hej i mitten av november - detsamma gällde Jeff Hayes som inte levt upp till förväntningarna. Även tränarduon Thermell/Näslund fick gå i slutet på november månad - kommer Karlskoga undvika kval? - Jag tror nog att man gör det.   
 
 
...överraskning: Almtuna. Jag förväntade mig inte att Marcus Ragnarssons gäng skulle vara med uppe i toppen. Visserligen hade jag dom med i en topp 8-fight - men inte att Uppsala-laget skulle vara topp 3 efter mer än halva säsongen gången. Den stora frågan är om man kommer hänga kvar där uppe - inte omöjligt, dock ser jag Almtuna inte som ett lag i en HockeyAllsvensk final. 
 
 
...raket: Leksand. Det är svårt att undgå Leksand - men man måste verkligen säga att man gått som en raket trots allt. Efter nio poäng på åtta matcher - på en tolfteplats så var tålamodet slut med nye tränaren Markus Åkerblom som fick kicken. F.d FBK-tränaren Leif Carlsson kom in med energi och fick fart på laget som förväntas vara i toppen och man ligger på en andraplats med 57 inspelade poäng efter 31 matcher. Blir man ett av två lag som spela HA-final i vår? Inte helt omöjligt att man är det. 
 
 
...verkligheten kom ikapp-lag: Oskarshamn. Ja, för med tanke på alla lån av spelare till höger och vänster så höjdes Oskarshamn till skyarna av sina egna fans när man låg i toppen av serien. Men verkligheten har kommit ikapp Smålandslaget på östkusten - en del lån har försvunnit och man har inte fyllt upp på lånpositionerna riktigt. Man avslutar 2017 med att förlora sex raka och ha en målskillnad på 9-32 - men ligger på en sjätteplats. Kommer IKO kunna stoppa blödningen och hänga sig kvar topp 8? - Nej, det kommer man inte.  
 
 
...soppa som håller sig i topp-lag: Pantern. Sportchefen kickad, tränare kickad och ekonomiska bekymmer. Ja, det har inte vart lätt för Malmö-laget vid sidan om isen - men lik förbaskat så är man och nosar på en topp 2-placering. Man lånar ut spelar och lånar in spelare kors och tvärs - snart måste den här förbannelse-saga tar slut, för med tanke på det ekonomiska och in och utlåning av spelare kommer det inte hålla i längden. Pantern kommer såklart att nå en topp 8-placering - mot alla odds. 
 
 
...gå sin egen väg-lagen: AIK, Modo, Leksand, Timrå, Björklöven och Södertälje. Alla vet dom enorma krav och pengaskillnader som är mellan SHL och HockeyAllsvenskan - det har man inte kunnat blunda för. Framförallt tv-pengarna där SHL-lagen får ungefär 45 miljoner var samtidigt som HA-lagen får ca 2 miljoner var. Då det börjar närma sig så bröt sig lagen AIK, Modo, Leksand, Timrå, Björklöven och Södertälje ut som skrev ihop ett brev till Svenska ishockeyförbundet om dom ekonomiska kraven bl.a utan att fråga övriga lag i ligan. Man gick sin egen väg utan att fråga sina konkurrenter om dom ville vara med och skriva på detta brev.
 
 
...nyförvärv: Alex Friesen, Leksand. Det går inte att blunda för denna liraren som har levererat för laget i Dalarna. Transatlanten har mäktat med 29 poäng (9+20) på 31 matcher - bland dom andra nyförvärven så skuggar Dahlén (Timrå) med 28 inspelade poäng samt Castonguay (AIK) med 26 inspelade poäng den 26-årige kanadensaren. 
 
 
...målvaktspar: Rubin/Ljunggren, Tingsryd. Ja, vad ska man säga - tittar man på dom jämnaste målvaktsparen så är Rubin/Ljunggren det mest stabila. Även om säsongen för Tingsryd som lag gått väldigt upp och ner så har detta par gett sina lagkamrater chansen att få med sig poäng i matcherna. Rubin ligger på en räddningsprocent på 92,28 (25 matcher) och Ljunggren på 91,86 (8 matcher). Fortsätter man hålla tätt bakåt så kan det bli en rolig vår för det Småländska grönvita laget. 
 
 
...bästa klack: Björklöven. Detta baserar jag på hemmaplan - Björklövens klack är grymma och håller alltid igång och stöttar sitt lag om man jämför med andra klassiska lags klackar som kan vara tysta stundtals.
 
 
Det var väl det hela jag hade att bjuda på när säsongen har gått mer än halvvägs och vi hörs nästa år. 
 
Önskar alla hockeyälskare ett Gott nytt år
Så hoppas vi på ett ännu bättre och rättvisare hockeyår
 
FÖR SVENSK HOCKEYS BÄSTA! 
Visa fler inlägg