It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

JUNIOREXTRA: Sammanfattning av säsongen så här långt

 
Ska sammanfatta juniorernas säsong så här långt efter mer än en månads uppehåll, så nu är det dags att få tangenterna nästintill att brinna upp. 
 
Ska vi ta J18s säsong så började det bra med en tung derbyseger i premiären hemma mot Växjö Lakers med 4-2. Sen har förlusterna avlöst varandra men man var otroligt när att knäppa annan rival i Troja/Ljungby på hemmaplan - men man föll med 1-2 (ett Troja som är klart för Allsvenskan efter jul). 
 
Dock kunde man besegra en annan Smålandsrival i Oskarshamn när man vann med 6-5 efter straffläggning hemma i Nelson Garden Arena. 
 
Haft lite kontakt med coach Mats Graesen och han har sagt att man haft skador och sjukdomar inom laget - kanske inte det optimala för en ny tränare när man kliver in och bara några matcher spelade så får man massa skador i sin trupp. 
 
Jag ska säga att trots att man haft jobbigt med skador och sjukdomar har laget på isen ändå visat bra karaktär i dom matcher på hemmaplan jag vart på. Man har vart nära att knäppa dom stora lagen på näsan och är ett tecken att det här laget kan bli riktigt bra efter jul när fortsättningsserien drar igång. 
 
För inte så längesen så var man så när att få poäng hemma mot överlägsna serieledarna Frölunda - man hade 0-0 efter 40 minuters spel och det luktade poäng, men man föll tyvärr - dock bara med 0-2 och man förlorade med 1-5 på bortaplan. 
 
Ett Frölunda som kan vinna med 17-3, 10-3, 8-2, 11-2 mot dom lagen som Tingsryd ligger ibland. Så det är bara ett stort plus för dom grönvita grabbarna. 
 
Och man har också ett övertag på sin ärkerival Växjö Lakers då man vann även möte nummer två - denna gång blev det efter straffläggning. Bara hoppas det kommer fortsätta i den stilen - men tittar man i tabellen så har både Växjö och Tingsryd gått tungt som har 14 respektive 11 poäng efter 18 matcher. 
 
Det återstår 4 matcher av J18 Elits grundserie och dom som är klara för Allsvenskan är Frölunda och Troja - men jag räknar med Linköping där också som bara behöver två poäng för att säkra den platsen. HV71, Rögle och Malmö är dom som slåss om dom återstående två platserna. 
 
Återstående matcherna för J18:
Torsdag 30/11 - Skövde (h)  19.00
Söndag 3/12 - Karlskrona (b)  14.00
Torsdag 7/12 - Linköping (h)  19.00
Lördag 9/12 - Malmö (b)  13.30
 

 
Om J18 har haft en tung säsong resultat och poängmässigt så kan man inte säga att J20 har det. Säsongsinledningen av J20 började med 2 segrar sen åkte man på en plump mot numera serieledarna Oskarshamn. 
 
Men efter den lilla plumpen så startade man ett segertåg och efter fem raka segrar åkte man på en dubbelnit då man torskade borta mot Mariestad med 1-3 och därefter mot Halmstad på bortaplan med 1-3. 
 
Och just Oskarshamn är inget favoritmotstånd så här långt för dom grönvita då man även förlorade bortamötet mot IKO med 3-6. Har hört att spelet inte riktigt stämt i vissa segermatcher, visst är det bra att vinna när inte spelet stämmer - men bara hoppas att man slipa vidare på detta. 
 
När det gäller ärkerivalen i denna serie, Troja/Ljungby så har man två segrar av två möjliga och placerar sig framför derbykonkurrenten. Och den senaste matchen var mot Troja på bortaplan som svängde, men J20 hade trots Trojas kvittering till 2-2 i andra perioden dragit ifrån till 4-2 i den avslutande perioden. 
 
Men hemmalaget kunde komma ikapp återigen upp till 4-4 - men det var Tingsryd som fick sista ordet i derbyt även denna gång och med nästan minuten kvar av perioden kunde Tingsryd göra 5-4 och alla tre poäng till dom grönvita.
 
Då jag inte sett lika mycket av J20 så kan jag inte säga mycket om deras spel - men i dom matcher jag sett så tycker jag att det finns mer att hämta helt klart och man måste bli ännu vassare när det verkligen gäller till våren. 
 
Och som det ser ut - så är det fyrlagsrace angående dom tre förkvalsplatserna. Oskarshamn (36 poäng), Tingsryd (30 p), Troja (28 p), Halmstad (26 p) samt en outsider i Mariestad som har 23 poäng. Inget Mölndal i år alltså som sett till dom senaste säsongerna har en riktig tung säsong i år då man bara har 19 poäng på 14 matcher.
 
Själv tror jag det kommer stå just mellan dessa fyra lag - kommer bli ett häftigt race ända in på slutet av J20 Elit Södra även denna säsong. Ifjol hamnade Tingsryd utanför - så nu är det dags för att revanschera från fjolåret. 
 
Återstående matcher för J20 - 2017:
Imorgon, tisdag 28/11 - Vita Hästen (h)  19.00
Lördag 2/12 - Mölndal (b)  13.30
Tisdag 5/12 - Skövde (b)  19.10
Lördag 9/12 - Mariestad (h)  14.00
 
2018
Lördag 6/1 - Grästorp (b)  14.00
Tisdag 9/1 - Halmstad (h)  19.00
Lördag 13/1 - Oskarshamn (h)  14.00
Lördag 20/1 - Borås (h)  14.00
Lördag 27/1 - Troja/Ljungby (h)  14.00
Lördag 4/2 - Vita Hästen (b)  13.40
Lördag 10/2 - Mölndal (h)  14.00
Lördag 17/2 - Skövde (h)  14.00
Lördag 24/2 - Mariestad (b)  14.00
 
Så nu har fått lite läsning och uppdatering hur det gått för J-lagen så här långt, bara hoppas det gå uppåt för båda i fortsättningen. Kommer ha lite mer uppdatering för J18 och J20 nu framöver - så bara att kolla in bloggen helt enkelt för mer juniorkoll.