It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: AIK

 
Bildat: 1891
Arena: Hovet (kapacitet: 8 094)
Placering ifjol: 3:e plats - (Slutspelserien 4:e plats)
Publiksnitt (grundserien): 4 304 åskådare (2:a)
 
 
Målvakter:
Johannes Jönsson
Erik Källgren
Linus Lundin
 
Kommentar:
Här har AIK något som man har längtat efter - inte illa ment mot föregående målvakter i klubben. Men Johannes Jönsson är det som gör att Solna-laget kommer vara ett topplag och sen med unge Källgren som backup som kan spika igen. Nej, här behöver inte fansen vara oroliga.
 
Backar:
David Berg
Ludvig Claesson
Alexander Deilert
Simon Fernholm
Andreas Hjelm
Johan Larsson
Filip Windlert
 
Kommentar:
Backsidan ser rutinerat ut med som Hjelm, Deilert, Larsson och Fernholm som lär vara dom som styr försvaret. Inget mycket att orda om egentligen med att det finns en trygg backsida att luta sig tillbaka mot. 
 
Forwards:
Éric Castonguay
Jacob Dahlström
Mathias From
Jesper Frödén
Anton Holm
Max Lindholm
Sam Marklund
Daniel Muzito Bagenda
Oscar Nord
Garry Nunn
Christian Sandberg
Fredric Weigel
 
Kommentar:
Här finns det otrolig offensiv spets och nog den allra bästa offensiven i den här serien utan tvekan. Viktig förlänging med Castonguay plus värvingarna av Dahlström och Weigel gör att det kommer rassla in mål för dom svartgula i vinter. 
 
Tränare:
Tomas Mitell - huvudtränare
Jeff Jakobs - ass. tränare
Peter Nylander - ass. tränare
 
Placering: 1:a

Kommentar:
Här är seriesegraren tror jag - mycket kan hända längs vägen, men en målvakt som kan vinna matcher, trygg backsida och den bästa offensiven i serien gör att man kommer plocka hem HockeyAllsvenskan 18/19. Finns många lag uppe i toppen som kommer slåss helt klart - men det går inte sticka under stolen att här finns kvalité. Det blir en underhållande och rolig säsong för Solnalaget. 
 
 
1. AIK
2.
------------------------
4.
5.
6.
7.
8.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.
14.