It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20: Tung avslutning, bra säsong - dessa vill jag se i A-laget kommande säsong

 
Tingsryds J20 åkte på en riktig magpumpare igår kväll. Man var inte alls beredd på Moras start och tidigt in i perioden fick Dala-laget chans i powerplay som man även förvaltade.
 
Sen rann det bara på och efter 4-0 efter femton minuter drygt valde TAIF att göra ett målvaktsbyte. Men det hjälpte tyvärr aldrig - matchen slutade hela 10-0 till Mora som därmed säkrade sin plats i SuperElit till kommande säsong. 
 
Om vi lämnar gårdagens stortorsk åt handlingen så måste jag berömma laget för en fantastisk säsong. Trots en lite halvdan grundserie slutade man som seriesegrare av J20 Elit Södra. 
 
Till det nästföljande förkvalet mot Oskarshamn och Halmstad blev det en rysare i Nelson Garden Arena. Förlust mot Oskarshamn men fick hjälp av Halmstad som vann mot Smålandslaget. Vinst med två mål eller mer mot just Halmstad skulle räcka till avancemang. 
 
Man lyckades vinna med precis två mål och vidare till nästkommande kval där Karlskoga stod för motståndet. Förlust hemma med 3-4 och många med mig utom laget själva trodde detta var kört när man åkte upp till Värmland. 
 
Två segrar tog man efter att ha vart tillbakapressade under match två men segrade med uddamålet (1-0) och öste sen på i match tre med 4-0 med halva tredje perioden kvar. Nerv blev det då Karlskoga kom upp till 3-4 men dom grönvita höll undan och vann med 5-3 - avancemang till det sista steget där det tyvärr tog stopp mot Mora.
 
---------------------
 
Men några spelare som blir överåriga till kommande säsong som jag vill se i A-laget är backen Kevin Striborn och forwarden Tobias Henriksson. Båda har imponerat på mig under säsongen framför allt Henriksson som på slutet visade vilken skicklighet han besitter. 
 
Sen finns det spelare som jag vill att man kan lyfta upp från J20 under kommande säsong och backen Elias Gunnarsson samt bland forwards Anton Bengtsson, Robin Wernström-Palmqvist och Erik Hansson vill jag se få testas lite mer.
 
Om jag minns rätt så har tre utav dessa fyra jag nämnt lyfts upp i A-laget i enstaka match under denna säsong.
 
Vill lyfta fram målvakten Didrik Jansson (som dubblat med spel i J18 / J20 i år) som jag är övertygad om att han kommer bli en framtida målvakt i A-laget om några år. 
 
Nu hoppas på en lika rolig säsong kommande säsong för våra juniorlag!