It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20 fortsätter sin segerrad - sjunde raka kom mot Mariestad

 
Tingsryds J20 hade denna lördag eftermiddag match borta mot Mariestad. Ett lag som var med lite i vassen och smög sig i kampen om topp 3-placeringarna ifjol. I inledningen av serien har hemmalaget inlett med 8 poäng på sex matcher. 
 
Och J20 visade direkt från start att man var ett lag att räkna med. På mindre än 30 sekunder kom två mål från dom grönvita i mitten av första perioden. Oskar Sjögren satte 1-0 medans Robin Wernström-Palmqvist som för övrigt vart utlånad till KRIF i division 1 den senaste tiden satte 2-0 i powerplay.
 
Man skapade i Mariestad lite nerv när man 54 sekunder in i andra reducerade - men bara 1 ½ minut senare klev skyttekungen i Tingsryd, Elias Malmkvist fram och satte 3-1 i spel fem mot fyra.  
 
Det hände inte så mycket i den sista akten förutom att Tingsryd punkterade matchen med att göra 4-1
genom Robin Wernström-Palmqvist.  
 
Denna bortaseger innebär att vinstraden bara byggs på för J20 och har sju raka på lika många matcher samt sju insläppta mål vilket är sjukt imponerande. Dock är rivalen Troja värre och har sju raka efter ordinarie tid och leder J20 Elit Södra.
 
Härnäst väntar två matcher nästa vecka - först är det Halmstad borta på tisdag, sen väntar en tidig seriefinal mellan Tingsryd och Troja/Ljungby på lördag i Nelson Garden Arena.