It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

KRÖNIKA: Nu lugnar vi ner oss...

 
...för det har faktiskt BARA gått sex matcher utan vinst. 
 
Ja, jag pratar om Tingsryds inledning av säsongen. På sociala medier skrivs det kicka tränare, skicka den och den och den. Ni som går på matcherna vet vilka spelare som har presterat något sämre. 
 
Klart man ska få visa sitt missnöje, men skicka spelare till division 1 eller kicka en helt ny tränare blir inte direkt bättre. 
 
Blir så trött på det här och jag själv håller ångan uppe och stå där på min plats i hallen, sjunger fram mitt lag i hopp att nu jävlar lossnar det. Det är trots allt tre hemmamatcher denna veckan som det finns ypperligt tillfälle att göra nypa dit puckarna men framför allt få lite vinster. Framför allt att DU ska visa support.
 
Är helt övertygad att spelarna i laget vill ge så mycket tillbaka till oss fans som står där i ur och skur. Men ibland knyter sig och när det bara fortsätter så syns det än mer - man tar en extra passning eller slår en riktig indianare. Om vi tittar på antalet insläppta så är det nio lag som släppt in mer än Tingsryd (även serieledarna AIK) - så när det gäller försvarsspelet är det godkänt och målvaktsspelet mycket väl godkänt. 
 
Man kan inte begära mer av både Tex och Andreas - dom gör vad dom kan för att ge sina lagkamrater en chans att få med sig poäng i varje match. Försvarsspelet kan vara upp och ner - men i det stora hela är det godkänt, även om man ibland gör det svårt för sig i uppspelen eller bara ta sig ur zon. 
 
Här är det ändå forwards som ska ta och hjälpa till och ge lite mer understöd, mer rörelse så att det blir lättare för backarna att få spelet att rulla. Och det är väl bland forwards det inte riktigt fått den där pangstarten man hoppades på när man tittade igenom den lagdelen.
 
Den lagdelen var ändå den som jag trodde mest på men inte fått ut max av det. Tunga forwards är bra men det måste jämnas ut med den snabbheten i spelvändningar vi haft tidigare år. Dahlström och Forslund var såna som kunde bryta ett mönster med sin snabbhet och på så vis få mer utdelning. 
 
Jag tycker dock att man inte riktigt ersatt dom spelarna - visst, det finns få spelare med den farten som dom två har. Men nu känns det trögt i skridskoåkningen och man få inte dom spelvändningarna man haft tidigare. 
 
Efter att ha summerat så här, även om det finns dom som bara - nej, nu går jag fan inte längre. Det är inte den TAIF-andan jag är uppvuxen med, vi är dom där trogna 14-1500 varje match oavsett resultat såklart. Men det hjälper inte att DU sitter hemma och klagar - visa din support för helvete och bidra på läktaren med klapp och sång. 
 
Jag kommer stå där, det spelar ingen roll om vi torskat 10 matcher i rad eller om jag själv läggs in på sjukhus, jag ska ta mig till Dackehallen (NGA) för att visa min support.
 
Och det är dags för alla att visa det, inte bara imorgon - hela den här veckan och hela JÄVLA säsongen!
 
Stolthet * Hjärta * Tradition
#1 - - Anonym:

Det är det man gör för sitt lag m, ger dom sin support när det inte går så bra. Det är vi som kan höja deras självförtroende. Att man inte fattar den enkla ekvationen Från en aikare som i dag är dö sur på alla gnällspikar som gnäller för vi förlorade igår.