It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Segertåget fortsätter - sjätte raka för J20

 
Tingsryds J20 har inlett otroligt starkt på säsongen med fem raka vinster på lika många matcher. 
 
Till kvällens hemmamatch så mötte man på ett Mölndal som gått lite knackigt - som för övrigt brukar vara ett av dom lagen som slåss om topp 3-platserna. 
 
Det var en mållös första period och till den andra akten så kom det fler chanser åt båda håll. Och inte förrän efter halva matchen spelad så kom första målet som gjordes av gästerna efter 13-14 minuters spel. 
 
Bara knappt fem minuter senare så svarade hemmalaget med att kvittera till 1-1 genom J18-spelaren Jakob Jonsson som var med i kvällens match. En oviss och spännande tredje period väntade för dom som hade tagit sig till Nelson Garden Arena denna onsdagskväll.
 
Tredje perioden började alldeles strålande för dom grönvita när man fick möjlighet i powerplay. Och man förvaltade detta då skyttekungen Elias Malmkvist styrde in backen David Nilssons skott. 
 
Det var en otrolig kamp på isen denna kväll och Mölndal skulle replikera efter lite mer än halva perioden spelad - i just powerplay där pucken styrs in upp i nätmaskorna. Man fick från hemmalagets sida chans i slutet av tredje att spela fem mot fyra men utan resultat. 
 
Men till förlängningen kunde man sen avgöra då Lukas Fransson nöp dit segermålet efter 1.38. 
 
Segertåget fortsätter därmed för J20 som alltså då har sex raka vinster och endast sex insläppta mål - sjukt imponerade försvars- och målvaktsspel. Vinsten till trots så innebär det att man placera sig tvåa i tabellen då länsrivalen Troja som har inlett starkt även dom med sex raka segrar - detta efter ordinarie tid. 
 
Kommer bli en härlig fight kring topp 3-platserna - men så som det ser ut för J20 är jag inte orolig alls. Men det är en lång säsong och allting kan hända i hockeyns värld. 
 
Nästa match som väntar för J20 är nu på lördag borta mot Mariestad.