It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Tränare Ljusteräng får gå - men vem mer?

 
Rosengårds Ishall. Pantern - Tingsryd. 17 oktober 2018. 
 
Detta blev sista platsen för coach Ljusteräng som ledare för TAIF. Uddamålsförlust med 1-2 igår innebar att han idag fick sparken från sitt jobb.
 
Sportchef och klubbchefen Bergstrand säger själv till Smålandsposten (OBS - Plus-artikel!):
''– Det är bara att titta i tabellen och se att vi tagit en trepoängare under ordinarie tid. I det läget känner vi att vi behöver byta röst i båset för att få till en förändring. Därför har Per Ljusteräng entledigats från sitt uppdrag''
 
Men frågan är vem mer det är som egentligen som också bör lämna sitt uppdrag. Detta är inte bara Ljusterängs fel utan också även rekryteringen av tränare samt spelare som inte presterat på isen. 
 
Och ja, sport/klubbchef Bergstrand har inte riktigt lyckats med alla sina nyförvärv som han fått in - Dodero är väl den som jag tycker stuckit ut mest och har presterat på en bra nivå 10 matcher in på säsongen. Man tycker man borde gjort sin research bättre på val av tränare när man väl plockade in Per. 
 
Tittar man bara hur kurvan för Tingsryd har vart sen Bergstrand ensamt tagit över sportchefs-rollen - sakta men säkert neråt. Visst, det är såklart inte bara hans ansvar - men han har ändå ett ansvar att få dit rätt spelare till den typen av lag Tingsryds AIF ska vara. 
 
Sen har juniorerna inte riktigt fått chansen när tillfälle väl funnits när spelet inte riktigt stämt för A-laget. Fanns dom juniorer som jag ifjol hade velat ha in i detta lag men det var Gunnarsson som lyckades med att få kontrakt. Det är klart att det är tufft att ta en plats och går från J20 Elit till HockeyAllsvenskan - men av det jag såg av dom spelare ifjol hade potential fick någon eller några matcher ifjol i HA. 
 
Det är väl på den punkten jag är mest upprörd över - då man igår åker med knappt fyra femmor. Wernström-Palmqvist var med, Jansson med som reservkeeper och Gunnarsson som sjundeback - men fick gå in o spela då Valkonen klev av under matchens gång. 
 
Så, ja - jag tycker också att sportchefen borde gå också, men vem ska ta över det rodret? Jag tror att egentligen oavsett resultat efter den här säsongen kommer det kanske finnas en ny sport/klubbchef till kommande säsong. 
 
När det gäller tränarfrågan så tar J20-tränaren Richard Melkersson över tillsammans med Pilut för tillfället.

Men frågan är vem som ska fortsätta leda laget?
Jonas Johnson, Andreas Johansson, Pasi Mustonen - det är bara några namn som kommer upp i mitt huvud.
 
Vad tycker ni och håller ni med mig om att det inte är bara tränarens fel över hur inledningen sett ut?
 
#1 - - Micke:

Tommy Salo med sitt kontaktnät hade suttit fint som ny sportchef för TAIF!

#2 - - Taif_Taif:

Inget snack om att Ljusteräng var tvungen att gå. Hans försvar att vi släppt in lite mål är inte hans förtjänst. Tex har spelat fantastik bra. Hade vi inte haft honom hade han fått sparken efter 4 matcher.

Håller inte alls med dig om Bergstrand, budgeten har minskat för varje år ska man komma ihåg. Däremot kan man kanske addera någon till på den positionen på något sätt. Men definitivt han ska vara kvar.

Tror försvarsspelet kommer se lite bättre ut framöver med Björn i laget. Samt skicka iväg Karlström som jag tycker är under all kritik.

Offensiven kommer också hjälpas av att Larry tar över, uppspelen kan knappast bli sämre än tidigare.

Om Andreas Johansson blir tränare här så klipper jag säsongskortet direkt. Fy fan!

#3 - - Mats Jönsson:

Jag håller med dig Kim om att tränaren inte kan bära hela ansvaret för hur serieinledningen sett ut. Han har nog gjort vad han kunnat. Vi får inte glömma att laget varit hårt skadedrabbat. Däremot kunde fler juniorer fått chansen att visa att de duger. När jag tänker på ev tränare har jag fått Pelle Hånberg i huvudet även om han tränat KHK.
Chans till revansch för honom.

#4 - - Anonym:

Det kan bli Patrik Roos!!!!

#5 - - Anonym:

Självklart är det inte bara Ljusteräng som bör gå. Kanske någon till?

#6 - - Anonym:

>>>Mats Jönsson
Ja, Hånberg kostar säkert inte mycket, eller hur? Varför inte ta någon från NHL?