It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Kaptensfrågan: Olsson är kvar - men var är Owe?

Bild tagen från: TAIFs hemsida
Kaptenerna för säsongen. Olsson är kvar - men var är Owe?
 
För några dagar sen blev kaptenerna för årets TAIF utsedda av coacherna Per och Larry. 
 
Efter nysignad kontrakt var det inget snack vilken som skulle vara lagkapten, nämligen egna produkten och lagets pappa, Robin Olsson som går in på sin sjätte säsong som lagkapten. 
 
Därefter blev det en hjälte, nämligen Daniel Öhrn som med sitt 2-1 mål i sista omgången mot MODO hemma - som får bära ett A på bröstet. Inte alls konstigt enligt mig då han vuxit som spelare och vet vad det handlar om att spela för Tingsryds AIF.
 
Två nyförvärv fick sen tilldelat dom två andra A-rollerna - backen Rasmus Bengtsson och forwarden Mark MacMillan. Räknar vi bort Brian Salcido som kom in under säsongen ifjol och fick ett A på bröstet så har ingen transatlant kommit in ny och fått en kaptensroll i Tingsryds AIF sen säsongen 2012/2013 då Smotherman fick ett A på bröstet.
 
Det är väl här jag höjer lite på ögonbrynen, var finns Filip ''Owe'' Owesson för nånstans? 
 
Efter fem säsonger som assisterande kapten så kände det ganska givet för mig att en sån spelare med sånt stort hjärta för föreningen ska få fortsätta. 

Mark är säkert en bra ledare och så - men i ett lag där det till större delen pratas svenska - varför tilldelas rollen en transatlant?
 
Plats fanns ju för en Owesson som assisterande kapten - han om någon tillsammans med Robin Olsson och ett antal till vet vad det innebär att bära TAIF-emblemet på tröjan. Han är den typen av ledare som visar vägen med att täcka skott som ingen annan i laget gör och viker verkligen inte ner sig. 
 
Detta gör mig lite småförbannad och upprörd om jag får säga det själv - men vad tycker ni?
 
Kommentera gärna i fältet nedan!
#1 - - Hiltunen:

Kan nog hålla med dig där. Owe borde vara given ett A, ingen offrar sin kropp som han i laget.

#2 - - Anonym:

Han kanske inte ville ha den rollen i år..?