It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Almtuna IS

 
Bildat: 1932
Arena: Gränbyhallen (kapacitet: 2 805)
Placering ifjol: 4:e plats - (Slutspelsserien 5:e plats)
Publiksnitt (grundserien): 1 443 (13:e)
 
 
Målvakter:
Oscar Fröberg
Arvid Ljung
 
Kommentar:
Samma målvaktspar som man hade ifjol och ingen av dom gjorde direkt bort sig. Ljung gjorde sin första säsong på HA-nivå ifjol och som han gjorde det - likadant när det gäller Fröberg. Så frågan är om båda två kan höja sig ett snäpp eller hålla sig på samma nivå så kan man definitivt laget hamna topp 8. 
 
Backar:
Filip Andersson
Måns Hermansson
Simon Johansson
Jonathan Léman
Jesper Mångs
Jacob Ragnarsson
Per Svensson
Adam Thilander
 
Kommentar:
Backsidan är ganska ung - det är bara lagkaptenen Per Svensson och ny från Tingsryd, Måns Hermansson som är över 25 år, men den ser väldigt spännande ut med Ragnarsson, Léman och Mångs. Men som sagt något orutinerat och det är just backsidan som känns aningen tunn - men frågan är om coach Ragnarsson får dom att växa?
 
Forwards:
Fredrik Forsberg
Viktor Hertzberg
Tobias Liljendahl
Albin Lundin
Alexander Lunsjö
Oscar Milton
Tony Mårtensson
Oscar Pentler
Victor Rollin-Carlsson
Lucas Sandström
Erik Santesson
Jacob Svensson
Ludvig Wallin
 
Kommentar:
Spännande spelare som Lunsjö, Hertzberg och den SHL/KHL-rutinerade Tony Mårtensson med VM-guld och med flertalet slutspelsmatcher i bagaget. Viktiga spelare som Sandström, Milton och Mr. Almtuna - Rollin-Carlsson är kvar sen ifjol. 
 
Finns verkligen potential i den här lagdelen - den enda frågan är om Mårtensson (38 år) är motiverad nog att spela och hänger med i fartfyllda HockeyAllsvenskan. 
 
Tränare:
Marcus Ragnarsson - huvudtränare
Martin Gudmundsen - huvudtränare
 
Placering: 8:e
 
Kommentar: Man fick verkligen det att funka ifjol och hamnade på en fjärdeplats i grundserien. Dock tror jag man inte kommer att ligga så högt upp i år - stora frågetecknet är på backsidan trots allt. Just kring åttonde platsen är det många som slåss om det och Almtuna kan mycket väl hamna utanför denna säsong. 
 
 
1. AIK
2.
------------------------
4.
5.
6.
7.
8. Almtuna
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.
14. 
#1 - - Fredik:

En liiiten grej bara. Ragnarsson och Gudmundsson delar på huvudtränar uppdraget.
Ragge är ansvarig för backar (duh) och Guden för FW.