It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: BIK Karlskoga

 
 
Bildat: 1943
Arena: Nobelhallen (kapacitet: 5 600)
Placering ifjol: 12:e plats
Publiksnitt (grundserien): 2 376 (8:a)
 
 
Målvakter:
Olle Eriksson Ek
Henrik Lundberg
 
Kommentar: Intressant målvaktspar med unge landslagsmeriterade Olle Eriksson Ek  (lån från Färjestad) och med rutinerade Henrik Lundberg med SHL / HA-erfarenhet. Tror att man har hittat rätt på målvaktsfronten här - med en som förmodligen kommer spela VM med Juniorkronorna vid jul/nyår och den andra som vart med på den här nivån sen tidigare.
Trots att Eriksson Ek har landslagserfarenhet är spel på HA-nivå nåt helt annat, intressant att se hur han kan bemästra det.
 
Backar:
Arvid Aronsson
Victor Berglind
Ricard Blidstrand
Dennis Fröland
Viktor Lang
Alexander Leandersson
Martin Lindberg
Jacob Lundegård
Linus Rotbakken
 
Kommentar: Kanske den här lagdelen som är lite oviss - Blidstrand, Rotbakken och Berglind är bra backar. Men den stora frågan är om det känns lite för tunt ut, känns inte så spännande den här backsidan om man säger så. Kommer vara den delen som är tungan på vågen om en topp 8-placering eller inte. 
 
Forwards:
Carl Berglund
Oskar Bäck
Victor Ekarv
Oliver Eklind
Mikael Eriksson
Fredrik Forsberg
Gustaf Franzén
Jonatan Harju
Fredrik Höggren
Jesper Kokkonen
David Lilja
Axel Lindström
Juliuz Persson
Gustaf Thorell
 
Kommentar: Mycket ung forwardsuppsättning - men gud vad det finns en del intressanta namn, man fick nyligen in Ekarv från AIK, sen en potentiell poängkung i unge Fredrik Forsberg. Och med tanke på unga - så tror jag att Oskar Bäck, David Lilja och Jonatan Harju är spelare som definitivt kan växa in i HA-kostymen i år. Rutinen finns i Berglund, Eriksson och Thorell som får styra upp anfallsspelet med dom yngre. 
 
Tränare:
Staffan Lund - huvudtränare
Johan Schoultz - ass. tränare
 
Placering: 10
 
Kommentar: Med en tränare som mestadels coachat unga spelare så tror jag det blir en perfekt kombo. Mycket ungt i det här laget som gör att han kan pusha dom ett eller flera steg längre. Viktigt med att ha rutinen i Eriksson, Berglund och Thorell - frågan är om det är alldeles för lite erfarenhet i den här truppen. Det kan fälla laget mycket väl, sen ska backsidan motbevisa mig att man blir att räkna med om en plats bland dom åtta. Själv tror jag att dom inte kommer räcka hela vägen trots en spännande forwardssida - därav hamnar dom på en tiondeplats i min ranking.
 
1. AIK
------------------------
-------------------------
9.
10. BIK Karlskoga
11.
-------------------------
13.