It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: HC Vita Hästen

 
 
Bildat: 1967
Arena: Himmelstalundshallen (kapacitet: 4 500)
Placering ifjol: 9:e plats
Publiksnitt (grundserien): 2 771 (7:a)
 
 
Målvakter:
Marcus Hellgren Smed
Viktor Kokman
 
Kommentar: Tryggheten Pontus Sjögren är inte kvar i målvaktsuppsättningen. Nu ska ett oprövat kort i Hellgren Smed från Borlänge som haft två bra säsonger i ryggen prestera på HA-nivå. Kokman är ett frågetecken om han är redo för att ta över första spaden efter Sjögren - spelade 15 matcher ifjol och hade inte jättelysande räddningsprocent (89,4). Mycket ovisst på målvaktssidan helt klart. 
 
Backar: 
Gustav Ahnelöv
Felix Brodén
Anton Danielsson
Erik Flood
Jens Hellgren
Amil Krupic
Victor Lindman
Rikard Olsén
Wilhelm Westlund
 
Kommentar: Här har man inte legat på latsidan gällande backar - hela nio stycken till antalet. Vissa kommer bli utlånade för att få mer speltid. Ingen backsida som jag direkt känner att där har man hittat rätt, men rutin finns det i Westlund, Lindman, Hellgren och till viss del Krupic
 
Forwards:
Erik Borg
Arvid Degerstedt
Kevin Elgestål
Emil Eriksson
Marcus Eriksson
Christopher Fish
Marcus Fornell
August Gunnarsson
Mattias Kalin
Simon Krekula
Axel Levander
Lukas Löfquist
Henrik Nyberg
Henrik Rommel
Jesper Samuelsson
 
Kommentar: Norrköpings bästa lagdel - för det finns kvalité i Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson. Sen ett antal spelare som fanns i Tingsryd ifjol, Erik Borg och Axel Levander som har bra potential att kunna leverera i Vita Hästen. Nyttiga forwards finns det som Fish, Rommel och Nyberg som även kan leverera en del poäng. Men duon Samuelsson/Eriksson kommer få dra ett tungt lass här.
 
Tränare:
Leif Strömberg - huvudtränare
Fredrik Eriksson - ass. tränare
 
Placering: 12
 
Kommentar: Mycket hänger på målvaktssidan kan leverera där man har tappat Pontus Sjögren. Sen känns inte backsidan så trygg och stabil. Forwardssidan är den enda som kan få godkänt betyg här och kan rädda laget att få slippa ett negativt kval. 
 
 
1. AIK
2.
------------------------
7.
-------------------------
9.
10.
11.
12. Vita Hästen
-------------------------
13.