It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: IF Björklöven

 
Bildat: 1970
Arena: A3 Arena
Placering ifjol: 5:e plats - (Slutspelsserien 3:e plats)
Publiksnitt (grundserien): 3 902 (3:e)
 
 
Målvakter:
Oscar Masiello
Mattias Pettersson
 
Kommentar: Här tror jag man äntligen kan hittat en stabil målvakt i Mattias Pettersson med SHL-erfarenhet och Masiello är ett år erfarenhet rikare på den här nivån som kan blomma ut. Har i många år vart tveksam på mv-sidan för Umeålagets del där man inte fått en stabilitet - det kan man få denna säsong.
 
Backar:
Jacob Andersson
Simon Backman
Jonas Emmerdahl
Alexander Hellström
Hardy Häman Aktell
Mikko Pukka
Jakob Stenqvist
August Tornberg
Simon Åkerström
 
Kommentar: Stabilitet finns här också anser jag. Hellström är tillbaka efter tre säsonger i SHL-laget Örebro och har mycket rutin, Emmerdahl är en stabil pjäs likaså finske Mikko Pukka. Plockat in från division 1 i form av August Tornberg från Piteå som gör sin första säsong på den här nivån - intressant att se hur han klara det steget.
 
Forwards:
Fredric Andersson
Filip Cruseman
Lukas Eriksson
William Eriksson
Mattias Granlund
Marcus Jonsson
Emil Lundberg
Cody Murphy
Emil Norberg
Jacob Peterson
Erik Rainersson
Sebastian Selin
Oskar Stål-Lyrenäs
Kristoffer Söder
Alexander Viklund
 
Kommentar: Ett par unga spelare blandat med rutinerade och erfarna gör att mixen kan bli väldigt god på forwardssidan. Söder, Viklund, Jonsson, Murphy, Lundberg, Andersson är den skaran som får ta och styra anfallen framåt. Men det ser väldigt spännande ut och finns en del kvalité i anfallsväg för Björklöven. 
 
Tränare:
Joakim Fagervall - huvudtränare
Jesper Jäger - ass. tränare
 
Placering: 5:e
 
Kommentar: Kommer landa in på samma placering som ifjol. Tycker man har ett otroligt spännande och härlig mix av spelare som gör att dom kommer vara topp 5 även denna säsong. Coach Fagervall vet jag vilka tränarkunskaper han besitter och tror att han kan få ut mycket av det här laget. 
 
1. AIK
2.
------------------------
4.
5. Björklöven
6. 
7.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.
14.