It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: IK Oskarshamn

 
Bildat: 1970
Arena: Be-Ge Hockey Center (kapacitet: 3 275)
Placering ifjol: 7:e plats - (Slutspelsserien - 1:a), förlust i PO mot Leksand
Publiksnitt (grundserien): 2 356 (9:a)
 
 
Målvakter:
Christoffer Rifalk
Adam Åhman 
 
Kommentar: Vi får väl se om målvakten från Kalix, Christoffer Rifalk kan avsluta så strålande som han gjorde i IKO ifjol. Gör han det så kan man känna sig trygg på den här posten, för sen har man lånet från HV71 - Adam Åhman som är ett oprövat kort på den här nivån. 
 
Backar:
Anton Björkman
Jesper Dahlroth
Måns Hansson
Christian Lindberg
Oskar Nilsson
Isak Pantzare
Nolan Zajac
 
Kommentar: Nolan Zajac är den som sticker ut i den här backbesättningen - dock oklart hur Zajac kan leverera på den här nivån. Sen har man förstärkt med Jesper Dahlroth från Timrå samt Oskar Nilsson som är den trio som får leda laget där bak. Man har också Isak Pantzare som är en intressant pjäs och gör sin första hela säsong i HockeyAllsvenskan (8 matcher med Asplöven)
 
Forwards:
John Dahlström
Jonas Engström
Filiph Engsund
Nicklas Heinerö
Joakim Hillding
Alex Hutchings
Eddie Levin
Markus Modigs
Arsi Piispanen
Filip Sveningsson
Robin Söderqvist
Joakim Thelin
Victor Öhman
 
Kommentar: Härlig mix av forwards här - man har plockat in Hutchings, Hillding, Heinerö samt Öhman som alla har en offensiv kraft. Spännande värvning i Markus Modigs som öste in poäng i Vimmerby ifjol - sen en viktig pjäs man fått behålla är Piispanen som är en poängspelare som levererar i powerplay-spelet. En av dom mest intressanta forwardsuppsättningar på förhand i HockeyAllsvenskan tycker jag.
 
Tränare:
Håkan Åhlund - huvudtränare
Fredrik Hallberg - ass. tränare
 
Placering: 6
 
Kommentar: Man kommer en placering högre upp i tabellen - men det är under förutsättningarna att backsidan slår väl ut för Smålandslaget i öst. Sen krävs det som sagt att målvaktsduon Rifalk/Åhman leverera i vinter - för då kan det bli en spännande säsong för detta Oskarshamn. 
 
1. AIK
2.
------------------------
4.
6. Oskarshamn
7.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.