It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: MODO Hockey

 
 
Bildat: 1921
Arena: Fjällräven Center (kapacitet: 7 050)
Placering ifjol: 10:e plats
Publiksnitt (grundserien): 3 587 (4:a)
 
 
Målvakter: 
Erik Hanses
Isak Edman
 
Kommentar: Här har MODO en målvakt att luta sig tillbaka mot. Erik Hanses har ett antal säsonger från SHL och dessutom ett SM-guld i bagaget sen tidigare. Nu har han dom senaste säsongerna tillhört MoDo och gjort godkända säsonger utan få det där riktiga lyftet. Edman som är plockad HockeyEttan-laget KRIF och gjort det bra där kommer få spela andrafiol bakom den rutinerade Hanses.
 
Backar:
Victor Aronsson
Victor Berglund
Tobias Enström
Tommy Enström
Tobias Ericsson
Tom Hedberg
Oscar Hedman
Sebastian Walfridsson
 
Kommentar: Inget har väl undgått MODOs största tillskott i den här delen - NHL-meriterade Tobias Enström flyttar hem till Ö-vik och ska styra där bak tillsammans med sin bror Tommy samt den erfarne Oscar Hedman. Unge Tom Hedberg som ifjol spelade både i SHL med HV71 och i HockeyAllsvenskan med Oskarshamn finns det mycket talang att hämta. 
 
Forwards:
Henrik Björklund
Johan Eriksson
Joakim Hagelin
Magnus Häggström
Kristian Jakobsson
Kalle Jellvert
Jonathan Johnson
Patrik Karlkvist
Anton Karlström
Oskar Pettersson
Daniel Sylwander
Max Tjernström
Tim Wahlgren
Lukas Wernblom
Tobias Åhström
Victor Öhman
 
Kommentar: Fått behålla de flesta från förra säsongen. Finns gott om kvalité, finess och rutin bland forwards - Häggström, Karlkvist, Jakobsson, Björklund bland annat. Sen har man plockat in spelare som Johnson, Sylwander och Hagelin som har offensiva skills och erfarenhet både från SHL samt HA-nivå. En av dom vassare uppsättningarna i HockeyAllsvenskan som kommer skrämma många motståndare i vinter.
 
Tränare:
Björn Hellkvist - huvudtränare
Pär Styf - ass. tränare
 
Placering: 2
 
Kommentar: Nu har man fått en ny general bak i försvaret - men det är inte bara därför jag placera dom topp två. Burväktare Hanses kan verkligen stå på huvudet, forwardsuppsättningen en av bästa i den här ligan. Nej, i år kommer man inte falla på målsnöret eller tappa mot slutet som man gjort tidigare säsonger (10:e samt 12:e plats). 
 
 
1. AIK
2. MODO 
------------------------
7.
-------------------------
9.
10.
11.
-------------------------
13.