It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Södertälje SK

 
 
Bildat: 1902
Arena: Scaniarinken (kapacitet: 6 200)
Placering ifjol: 8:e plats (Slutspelsserien 2:a)
Publiksnitt (grundserien): 3 028 (6:a)
 
 
Målvakter:
Alexander Sahlin
George Sörensen
 
Kommentar: Det är inte många lag som får behålla sin målvaktsduo - Södertälje är ett av lagen som fått göra det. Sahlin gick sönder tidigt på säsongen ifjol som då var förstemålvakt. Sen kom Sörensen och levererade och var en stor orsak till att man gick till en Slutspelsserie. Även om Sahlin som nu är hel igen och är tilltänkt att ha första spaden så blir det hård konkurrens med Sörensen. Bra och stabil målvaktspar SSK har luta sig tillbaka mot. 
 
Backar:
Marcus Bohman
Marcus Fagerudd
Nicklas Grossmann
Petter Hansson
Stefan Johansson
Henrik Malmström
Marcus Oskarsson
Jacob Spångberg
 
Kommentar: En trygg och stabil backsida då man har stora tunga Grossmann med sin rutin. Gott om erfarenhet finns det hos Fagerudd, Johansson, Oskarsson och Spångberg som vet vad det handlar om att spela i HockeyAllsvenskan. Finns inte mycket mer att säga mer att det är ett tryggt och stabilt försvar man har med Grossmann som generalen där bak. 
 
Forwards:
Mikael Ahlén
Victor Andersson
Sebastian Bengtsson
Ludwig Blomstrand
Lucas Carlsson
Sebastian Dyk
Thom Flodqvist
Stefan Gråhns
Hugo Gustafsson
Sebastian Höglund
Christopher Liljewall
Måns Lindbäck
Nicolai Meyer
Albin Sethsson
David Åslin
 
Kommentar: Värvningen av Mikael Ahlén med mängder av spel i SHL och HockeyAllsvenskan är en spelare jag gärna sett i mitt lag. En riktigt grovjobbare till forward som ibland kan spela lite på gränsen. Men såna spelare behövs - sen har man i Liljewall, Meyer, Åslin, Blomstrand och Dyk mycket offensiva kvalitéer. Liljewall kommer bli nyttig ju längre säsongen går om man tar sig till ett ev. direktkval då han har mycket erfarenhet från diverse kvalspel. 
 
Tränare:
Ulf Lundberg - huvudtränare
Dennis Bozic - ass. tränare
 
Placering: 4:a
 
Kommentar: Fått behålla en stomme som man kan bygga vidare på blandat med rutinerade rävar som Liljewall, Ahlén, Johansson och Grossmann. Har en bra offensiv kraft, stabil försvarsuppsättning samt en av dom bästa målvaktsparen i HA. Sen med Ulf Lundberg som tränare får man kontinutet och han kan fortsätta utveckla sitt lag ännu mer vilket gör att man till slut enligt mig hamnar på en fjärdeplats.
 
1. AIK
2.
------------------------
4. Södertälje
7.
-------------------------
9.
10.
11.
12.
-------------------------
13.