It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Tingsryds AIF

 
 
Bildat: 1923
Arena: Nelson Garden Arena (kapacitet: 3 650)
Placering ifjol: 11:e plats
Publiksnitt (grundserien): 1 722 (11:a)
 
 
Målvakter:
Andreas Ljunggren
Tex Williamsson
 
Kommentar: Rubin försvann till SHL-laget Luleå och man har också förstärkt därefter då man lyckades signa Tex Williamsson. Alvestaprodukten har levererat dom senaste säsongerna, men måste hitta en jämnhet och ha en högre lägstanivå. Ljunggren fick chansen ifjol som visade att han kan prestera på den här nivån. Ett av dom starkare målvaktsparen i HockeyAllsvenskan. 
 
Backar: 
Rasmus Bengtsson
Charlie Dodero
Elias Gunnarsson
Marcus Karlström
Robin Olsson
Roni Rukajärvi
Joonas Valkonen
Adam Åkesson
 
Kommentar: Backsidan var den som jag var väldigt tveksam till innan försäsongen drog igång. Men jag kan lugna mig själv och alla andra TAIF-supportrar, för tycker det känns tryggt med dom nya som Bengtsson, Karlström och Dodero. Just Dodero tror jag kommer vara den biten som löser pusslet i powerplay-spelet där Tingsryd haft problem de senaste säsongerna.
 
Forwards:
Filip Ahl
Oscar Holst
Hannes Johansson
Daniel Ljunggren
Mark MacMillan
Hampus Melén
Joachim Nermark
Simon Norberg
Max Novak
Gustav Olhaver
Filip Owesson
William Romfors
Kim Tallberg
Daniel Öhrn
 
Kommentar: Som många alla andra säsonger har man tappat mycket spelare. Och på forwardssidan så känns den väldigt spännande trots att man tappat både Tousignant, Dahlström och Forslund. Transatlanterna (MacMillan och Novak) har sett vassa ut på försäsongen och kan verkligen göra avtryck i den grönvita dressen. Stora pjäser som Filip Ahl och Gustav Olhaver har plockats in som det finns stor potential i. 
 
Tränare:
Per Ljusteräng - huvudtränare
Larry Pilut - ass. tränare
 
Placering: 7
 
Kommentar: Tingsryd har trots 12-13 nya spelare spetsat till med spännande namn. Även om backsidan sett bra ut så här långt är det där som man hoppas att dom kan tajta till samt göra det enkelt för Tex och Andreas i kassen. Bland forwards så har man förstärkt med Daniel Ljunggren - en center som jag tror mycket på och kommer bli viktig för Smålandslaget. Ljusteräng är en coach som jag är övertygad kan få ut mycket av den här truppen. Som sagt det är många lag som kommer slåss om dom sista platserna till Slutspelsserien och dom grönvita kan mycket väl hamna utanför.
 
1. AIK
------------------------
7. Tingsryd
-------------------------
9.
10.
11.
-------------------------
13.