It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Västerås IK

 
 
Bildat: 1999 
Arena: ABB Arena Nord (kapacitet: 4 902)
Placering ifjol: 1:a (HockeyEttan), 3:a (Allettan), slog ut KIK och Mariestad i PO, 2:a i kvalserien till HA
Publiksnitt (grundserien): 2 258 (HockeyEttan)
 
 
Målvakter:
Marcus Dahlbom
Samuel Ersson
 
Kommentar: Dahlbom som vart i Västerås de senaste tre säsongerna (går in på sin fjärde nu) har levererat både på HA och HockeyEttan-nivå. Han är en erfaren målvakt som kommer få rädda sitt lag under denna säsong då man är nykomlingar i ligan. Ersson är ett oprövat kort som jag inte vet så mycket om mer än att han har juniorlandslagsmeriter. 
 
Backar:
Jesper Appel
Morgan Hassel
Jimmie Jansson
Kenny Källström
Alexander Lindelöf
Jonas Liwing
Acke Ringström
Alexander Younan
 
Kommentar: Hassel, Källström och Liwing är tre herrar som rutinerade backar och som spelat på den här nivån tidigare. Framför allt Jonas Liwing som kommer bli otroligt nyttig för detta Västerås. Intressant att se om Alexander Younan kan blomma ut den här säsongen i den svartgula tröjan - finns potiential i den killen. 
 
Forwards:
Mattias Beck
Sebastian Benker
Marcus Bergman
Jesper Cederberg
Anthon Eriksson
Mikael Frycklund
Fredrik Hetta
Fredrik Johansson
Jesper Johansson
Isac Skedung
Johan Skinnars
William Wikman
Lukas Zetterberg
Kalle Östman
 
Kommentar: Inte direkt så att sprakar av stjärnglans i denna lagdel. Men gott om rutin finns det i Fredrik Johansson, Beck, Frycklund och Skinnars. Intressanta spelare som Zetterberg, Skedung och Wikman finns det härlig offensiv potiential som kan växa i det här laget. Men vem ska göra målen för detta Västerås?
 
Tränare:
Thomas Paananen - huvudtränare
Lars Ivarsson - ass. tränare
 
Placering: 13
 
Kommentar: Kan absolut överraska den här säsongen som de flesta nykomlingarna har gjort dom senaste säsongerna - men man får nog rikta sig in på att undvika ett negativt kval. Märks att man gjort en omställning efter senaste året i HockeyEttan, har den där riktiga spetsen framåt enligt mig att utmana om en placering bland dom åtta främsta. 
 
1. AIK
------------------------
-------------------------
9.
-------------------------
13. Västerås