It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Ranking - HockeyAllsvenskan: Västerviks IK

 
 
Bildat: 1971
Arena: Plivit Trade hallen (kapacitet: 2 500)
Placering ifjol: 13:e plats (1:a i kvalserien till HockeyAllsvenskan)
Publiksnitt (grundserien): 1 492 (12:a)
 
 
Målvakter:
Emil Kruse
Viktor Östlund
 
Kommentar: Efter att ha haft en bra fjolårsäsong statistikmässigt så är det dags för Östlund att ta nästa steg. Han kommer få tampas med Emil Kruse som efter ett antal bra säsonger i HA fick chansen i SHL ifjol med Rögle. Tog den inte och är nu tillbaka i HockeyAllsvenskan för att bevisa att han är en målvakt att räkna med. Två målvakter som kanske inte är vana vid att ha förstaspaden men kan mycket väl tävla tillräckligt bra för att hålla Västervik kvar i ligan. 
 
Backar:
Niklas Enberg
Niklas Folin
Andreas Frisk
Erik Gustafsson
Kim Johansson
Kevin Schulze
Johan Svensson
Erik Ullman
Emil Wahlberg
 
Kommentar: Efter att nyförvärvet Niklas Folin ådrog sig en långtidsskada så agerade man i VIK - Niklas Enberg (senast i Tingsryd) fick träna och spela med laget under en tid, man var nöjda med hans prestationer att man signade ett kontrakt säsongen ut med den rutinerade backen från Piteå. Med Enbergs intåg så kommer det bli lite tryggare på backsidan - sen vet man inte hur den amerikanske Schulze står sig i den här ligan. Något ojämn uppsättning som får motbevisa mig att så är inte fallet. 
 
Forwards:
Emil Alba
Jacob Bjerselius
Gabriel Desjardins
Pierre Gustavsson
Mikael Hedlund
Jens Holmström
Kellen Jones
Alexander Lindqvist-Hansen
Trevor Mingoia
Darren Nowick
Jonathan Rodensjö
Philip Rondahl
Filip Suchý
 
Kommentar: Av det jag sett av transatlanterna ser det otroligt spännande ut som kan chocka en del försvar i HockeyAllsvenskan. Alltid ovisst annars med invärvning av transatlanter - sen har man plockat in unge tjecken Suchý som ska bli intressant hur han tacka den svenska hockeyn. Man har plockat in lite rutin från Troja i Holmström och Lindqvist-Hansen som kan göra livet surt för många lag. 
 
Tränare:
Mattias Karlin - huvudtränare
Mikael Johansson - ass. tränare
 
Placering: 11
 
Kommentar: Ett lag där försvarssidan får motbevisa mig att det kommer bli tryggt och stabilt. Gör dom det och transatlanterna kan leverera så kan man mycket väl slåss om en topp 8-placering. Annars tror jag att man kommer får kriga för sin överlevnad men undviker ett negativt kval. Finns tillräckligt med kvalitéer i laget för att man ska slippa det.
1. AIK
------------------------
-------------------------
9.
11. Västervik 
-------------------------
13.